Ειδησεογραφικό site

Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Κανείς δεν εύχεται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά…

101

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην ισπανική El Pais ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος.

Μια μέρα μετά το άδοξο τέλος των διαπραγματεύσεων του Brussels Group, ο ντε Γκίντος τόνισε ότι «κανένας δεν εύχεται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά ότι θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι κανονισμοί».

Στόχος του Eurogroup είναι «η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη» και η Αθήνα, η οποία έχει πραγματοποιήσει μία «τεράστια προσπάθεια», θα πρέπει να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό περιλαμβάνει μία λίστα από μεταρρυθμίσεις τις οποίες είμαστε έτοιμοι να αναλύσουμε με ευελιξία.

«Η Ελλάδα έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια, αλλά αυτό που απομένει να πραγματοποιήσει είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η ελληνική οικονομία δεν είναι παραγωγική, δεν είναι ανταγωνιστική και δεν δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης, εξαιτίας των κινήτρων που υιοθετήθηκαν» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε χάσει υπερβολικά πολύ χρόνο, αλλά ελπίζω ότι αυτές τις ημέρες συντελέστηκε αξιοσημείωτη πρόοδος», πρόσθεσε ο ντε Γκίντος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.