Ειδησεογραφικό site

ΙΣΑ: Κλειστά για τους ανασφάλιστους «Σισμανόγλειο» και «Γ. Γεννηματάς»

28

Kλειστές  είναι οι πύλες των νοσοκομείων Σισμανόγλειο και «Γ. Γεννηματάς»  για τους ανασφάλιστους πολίτες καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και ζητεί την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, υπενθυμίζοντας «τις πανηγυρικές ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας για την υποτιθέμενη κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων».

Ο ΙΣΑ ζητεί να σταματήσει ο εμπαιγμός αυτών των ασθενών, αφού σύμφωνα με τους εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του συλλόγου, «το τελευταίο χρονικό διάστημα, όχι μόνο δεν ξεκίνησε η κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων, όπως ανακοινώθηκε από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερεύσει δραματικά και ακόμα και νοσοκομεία που μέχρι πρόσφατα, εξυπηρετούσαν τους ασθενείς του Ιατρείου, πλέον έκλεισαν τις πόρτες τους στους ανασφάλιστους, όπως για παράδειγμα, το νοσοκομείο Σισμανόγλειο και το «Γ. Γεννηματάς»».

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι ασθενείς με σοβαρά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, όπως οι καρδιοπαθείς που πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε στεφανιογραφία, δεν γίνονται δεκτοί από τα δημόσια νοσοκομεία, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους.

«Ζητάμε να μας απαντήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για ποιο λόγο όχι μόνο δεν εφαρμόζονται όσα ανακοίνωσε για την κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων, αλλά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, οι πόρτες των Δημόσιων νοσοκομείων έχουν κλείσει περαιτέρω και η περίθαλψη των ανασφάλιστων παραμένει στον αέρα, μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των ασθενών», καταλήγει η επιστολή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.