Ειδησεογραφικό site

Ιράκ: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 19 γυναίκες επειδή αρνήθηκαν να κάνουν σεξ μαζί τους

35

Τρεις ημέρες μετά την επιβεβαίωση ότι οι τζιχαντιστές πωλούν ανήλικα κορίτσια για σκλάβες του σεξ έναντι 124 δολαρίων, μία ακόμα ανατριχιαστική είδηση φτάνει από το Ιράκ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που επικαλούνται στοιχεία από το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν 19 γυναίκες επειδή αρνήθηκαν να βιαστούν από τους τρομοκράτες!

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα οι 19 άτυχες γυναίκες απήχθησαν από την Μοσούλη το περασμένο έτος και έκτοτε κρατούνταν σαν σκλάβες του σεξ.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο Σαίντ Μιμουσίνι από το κόμμα του Κουρδιστάν οι 19 γυναίκες αρνήθηκαν να υποκύψουν για μία ακόμα φορά στην «τζιχάντ του σεξ», με αποτέλεσμα να εκτελεστούν πριν από δύο ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως προ μηνών το Ισλαμικό Κράτος είχε πραγματοποιήσει διαγωνισμό αποστήθισης Κορανίου στην Συρία με τον νικητή να κερδίζει ένα ανήλικο κορίτσι σαν σκλάβα του σεξ για βραβείο.

Σύμφωνα με την επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Βαλερί Άμος, γυναίκες και παιδιά ηλικίας ακόμα και 12 ετών κακοποιούνται σεξουαλικά.

«Γυναίκες γίνονται σκλάβες από το Ισλαμικό Κράτος και πωλούνται στις αγορές της Ράκκα. Κάποιες πωλούνται σε μεμονωμένους άνδρες. Άλλες κρατούνται σε σπίτια ανδρών του Ισλαμικού Κράτους και βιάζονται μαζικά από μαχητές όταν επιστρέφουν από τη γραμμή του πυρός», δήλωσε η Άμος, η οποία πρόσθεσε πως έχει αυξηθεί ο αριθμός αναγκαστικών γάμων.
Αυτό, όπως εξήγησε, συμβαίνει γιατί οι οικογένειες των κοριτσιών φοβούνται ότι οι κόρες τους θα απαχθούν από το Ισλαμικό Κράτος.

Στο μεταξύ, η εντεταλμένη του ΟΗΕ για ζητήματα σεξουαλικής βίας, Ζαινάμπ Μπανγκούρα επιβεβαίωσε τις τιμές που κυκλοφορούν σχετικά με την πώληση των κοριτσιών στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 124 δολάρια για μία έφηβη Γεζίντι και φτάνουν μέχρι τα 165 δολάρια για ένα κορίτσι από ενός μέχρι εννέα ετών, ενώ η Μπανγκούρα για να δώσει μία πιο σαφή εικόνα του πώς πραγματοποιείται το αποτρόπαιο εμπόριο, τόνισε ότι τα κορίτσια «πωλούνται σαν να πρόκειται για βαρέλια με πετρέλαιο».

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι αρκετές φορές τα παιδιά αγοράζονται ώστε στη συνέχεια οι δράστες να ζητήσουν λύτρα από τις οικογένειές τους ύψους χιλιάδων δολαρίων.

Εξήγησε δε, πως τα κορίτσια αρχικά «προσφέρονται» στους επικεφαλής του ΙΚ, έπειτα τίθενται προς πώληση σε ξένους μαχητές ή ευκατάστατους άνδρες από χώρες της Μέσης Ανατολής και στη συνέχεια προσφέρονται και πάλι στους τζιχαντιστές σε χαμηλότερη τιμή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.