Ειδησεογραφικό site

«Ιερό πόλεμο» στον Φίλη κήρυξε η Αρχιεπισκοπή – Να μάθει από τον Τσίπρα ο κύριος

27

Να διδαχθεί από το παράδειγμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καλεί η Αρχιεπισκοπή τον Νίκο Φίλη, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για «εμπόριο λειψάνων» σχετικά με την υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, αλλά και με αφορμή τη μεταφορά τους στον Αγιο Σάββα, σημειώνοντας πως «είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης δήλωσε πως «εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης» καθώς όπως ανέφερε «εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού», με σκοπό «να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας».

«Καλόν είναι ο κ. Φίλης να ερωτήσει ο ίδιος τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εάν επιθυμούν ή όχι τη μεταφορά του ιερού λειψάνου αλλά και να διδαχθεί από τη στάση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σέβεται απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και αποφεύγει να πέφτει στην παγίδα παρωχημένων «προοδευτικών» λαϊκισμών», καταλήγει η δήλωση του κυρίου Κονιδάρη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.