Ειδησεογραφικό site

Ιδρύθηκε Χρυσή Αυγή στην Ισπανία

39

Στο Μητρώο Πολιτικών Κομμάτων του Υπουργείο Εσωτερικών καταχωρήθηκε πλέον η Χρυσή Αυγή που άνοιξε γραφεία στο Αλκόι της Ισπανίας. Η πόλη αυτή βρίσκεται στην επαρχία της Βαλένθια. Όπως μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης στις 27 Οκτωβρίου έγινε και επίσημα η εγγραφή στο Μητρώο Πολιτικών Κομμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Η Amanecer Dorado, όπως είναι η ονομασία του κόμματος, που σημαίνει χρυσή αυγή στα ισπανικά, έχει ως πρόεδρο της τον Αντόνιο Βισέντο, ο οποίος το 2008 ήταν επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνική Συμμαχία του Αλικάντε. Ο Βισέντο μάλιστα είχε συλληφθεί το 2001 για ξυλοδαρμό υποστηρικτών της κεντρο-δεξιάς οι οποίοι έκαναν αφισοκόλληση. Με την εγγραφή τους στο Μητρώο των Πολιτικών Κομμάτων σημαίνει ότι πλέον μπορούν να κατέλθουν ως κόμμα σε εκλογές είτε δημοτικές είτε εθνικές!
Παρά το ότι αρκετά μέλη της ελληνικής Χρυσής Αυγής, βρίσκονται στη φυλακή αυτό δεν φαίνεται να πτόησε ορισμένους στο να ιδρύσουν «παράρτημα» πολιτικό κόμμα στην Ισπανία, αναφέρει η εφημερίδα Diario Informacion.

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή είναι η τρίτη δύναμη μετά τις εκλογές του 2012 στην Ελλάδα, ενώ τονίζει ότι αρκετά μέλη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι προφυλακισμένοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Το σύμβολο του κόμματός θυμίζει τη σβάστικα των Ναζί και μάλιστα στο διαδίκτυο υπάρχει και η εγγραφή στο Μητρώο του Υπουργείου Εσωτερικών. Από τη μεριά τους τα μέλη της ελληνικής Χρυσής Αυγής μιλώντας στα ισπανικά μέσα αναφέρουν πως δεν έχουν καμία σχέση με την ισπανική… βερσιόν και δηλώνουν πως η μόνη ενημέρωση που έχουν είναι από τον Τύπο. Αντίθετα, η ισπανική Χρυσή Αυγή αρνείται να απαντήσει ευθαρσώς στο ίδιο ερώτημα που της τίθεται.

Τα σχόλια είναι κλειστά.