Ειδησεογραφικό site

Θετική εικόνα δίνει το υπουργείο Εργασίας για τη συνάντηση με την τρόικα

43

Περίπου 3,5 ώρες διήρκεσε η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας (Γιάννης Βρούτσης, Βασίλης Κεγκέρογλου και η γενική γραμματέας Αννα Στρατινάκη) με την τρόικα.

«Τα στοιχεία για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος είναι ενθαρρυντικά» ανέφερε μετά τη συνάντηση, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ίδιο στέλεχος τόνισε ότι με την αποψινή συνάντηση ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα, λέγοντας ότι έγινε εκτενής παρουσίαση των σχεδίων για την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (3863/2010), από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος εξετάσθηκε με λεπτομέρειες, το σχέδιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για τα εργασιακά, το οποίο αποτελεί και θέση της ελληνικής κυβέρνησης χωρίς οι εκπρόσωποι των δανειστών να εκφράσουν αντιρρήσεις.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του υπουργού Ανάπτυξης Ν.Δένδια, του υπουργού Εργασίας και του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη, με την τρόικα για την ρύθμιση του θέματος των κόκκινων δανείων.

Στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίασε ότι ήταν μία προγραμματισμένη επαφή των υπουργών και ότι δεν θα γίνει συνάντηση με την τρόικα -για τα θέματα του υπουργείου- μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά προγραμματίζεται αυτό να συμβεί από την ερχόμενη Τρίτη.

Σε ό,τι αφορά ένα προσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια που είδε το φως της δημοσιότητας, το ίδιο στέλεχος σχολίασε ότι πρόκειται για παλιό σχέδιο το οποίο δεν αποτελεί αντικείμενο των τωρινών συνομιλιών με την τρόικα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.