Ειδησεογραφικό site

Θεσσαλονίκη: «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στον δρόμο

38

Η νεανική σκηνή του ΚΘΒΕ παρουσιάζει στη Μονή Λαζαριστών την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα …on the road». Ωστόσο αυτό το Σάββατο, θα βγει πραγματικά στους δρόμους. Στις 12.00 ο θίασος θα παρουσιάσει απσπάσματα του έργου στην… πλατεία Αριστοτέλους.

Μια multimedia σύλληψη όπου το χιπ χοπ συναντά την κλασική μουσική, ο λόγος, το video και το χορό, μεταφέροντας στο σήμερα την πιο εμβληματική ερωτική ιστορία όλων των εποχών.

Εδώ ο Σαιξπηρικός λόγος φωτίζει τις έννοιες της αγάπης, του μίσους, του ρατσισμού. Η παράσταση επιχειρεί να απαντήσει σε ερωτήματα όπως, γιατί τόσο μίσος στον δρόμο; Γεννιέμαι διαφορετικός; Γεννιέμαι να μην μπορώ να αγαπηθώ, ή να μπορώ να αγαπηθώ μόνο από μερικούς; Ερωτήματα που βασανίζουν κυρίως τους νέους. Σκηνοθετεί ο Στέλιος Χατζηαδαμίδης.

Η Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ σκηνή ιδρύθηκε το 2008 και εχει παρουσιάσει συνολικά 6 παραστάσεις. Η σκέψη για τη δημιουργία της νεανικής σκηνής του Κρατικού ήταν πρωταρχικά για να συμβάλει στο έργο των εκπαιδευτικών. Να διευκολύνει την επικοινωνία τους με το θέατρο και να παράσχει υποστήριξη σε θέματα που αφορούν την αξιοποίηση θεατρικών προσεγγίσεων στην εκπαίδευση. Για αυτο το λόγο, διοργανώνει μετά το πέρας της εκάστοτε παράστασης, στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός, συζητήσεις με τους συντελεστές καθώς και θεατρικές δράσεις, ενώ διανέμεται σχετικό εκπαιδευτικό υλικό στους δασκάλους/καθηγητές για περαιτέρω αξιοποίηση της εμπειρίας της θεατρικής παράστασης στην τάξη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.