Ειδησεογραφικό site

Θεσσαλονίκη: Θα ρίξουν άγκυρα περισσότερα από 30 κρουαζιερόπλοια

33


Πάνω από 30 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, έναντι αρχικών προσδοκιών για 25, αναμένονται φέτος στη Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ο αριθμός αυτός δεν αποκλείεται να αυξηθεί περαιτέρω, αφού πολλές αφίξεις γνωστοποιούνται «την τελευταία στιγμή».

Στο μεταξύ, αύριο, στις 7 το πρωί, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris», με σημαία Παναμά, το οποίο θα φτάσει στην πόλη από τον Βόλο και θα παραμείνει σε αυτή μέχρι τις 4 το απόγευμα, οπότε θα αναχωρήσει για τη Σάμο.

Μεταφέρει 820 επιβάτες από το Ισραήλ, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα επισκεφθούν την αγορά. Με αφορμή την άφιξη του Golden Iris, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Στέλιος Αγγελούδης, απηύθυνε έκκληση συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε σημαντικό σταθμό για τα κρουαζιερόπλοια στην περιοχή της βορειοανατολικής Μεσογείου: «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει σημαντικός σταθμός κρουαζιερόπλοιων στη βορειοανατολική Μεσόγειο. Ο τουρισμός και η αγορά της πόλης έχουν πολλά να κερδίσουν από αυτό. Για να επιτευχθεί, όμως, ο στόχος χρειάζεται συντονισμός, συστηματική και επίμονη δουλειά απ’ όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες. Η ΟΛΘ ΑΕ τα τελευταία χρόνια έχει ανταποκριθεί στο κομμάτι που της αναλογεί μειώνοντας κατά πολύ τα τέλη ελλιμενισμού και πραγματοποιώντας επαφές με εταιρίες του κλάδου, με αποτέλεσμα να υπάρχει αύξηση στις αφίξεις».

Τα σχόλια είναι κλειστά.