Ειδησεογραφικό site

Θεοχάρης στην Telegraph: Απειλούσαν τη ζωή μου όταν ήμουν γγ. Εσόδων

33

Στην καταγγελία ότι ως γγ. Εσόδων είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του και της σωματικής του ακεραιότητας προχωρά στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ο Χάρης Θεοχάρης.

«Ο Χάρης Θεοχάρης κατάλαβε πραγματικά ότι είχε κάνει εχθρούς όταν δέχθηκε απειλές ότι θα τού σπάσουν τα πόδια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βρετανός δημοσιογράφος.

«Λίγους μόλις μήνες αφότου ανέλαβε επικεφαλής της γγ. Εσόδων στην Ελλάδα, έγινε σαφές ότι προκαλούσε συμφέροντα με τις προσπάθειές του για την πάταξη της ενδημικής φοροδιαφυγής της χώρας η οποία στερεί από την Αθήνα εκατοντάδες εκατομμύρια το χρόνο» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Το γραφείο μου δέχονταν τηλεφωνήματα με κάποιους που έλεγαν “πείτε του ότι το σπάσιμο των ποδιών του κοστίζει μόλις 5.000 ευρώ”… Έλαβα πάρα πολλές απειλητικές επιστολές. Έπρεπε να έχω αστυνομική συνοδεία. Ακόμη έχω αστυνομική συνοδεία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

«Εξοργισμένος από τις απειλές, αλλά και υφιστάμενος ασφυκτικές πολιτικές πιέσεις να μην κυνηγήσει τους “καλά δικτυωμένους”, ο κ. Θεοχάρης παραιτήθηκε από τη γγ. Εσόδων τον περασμένο Ιούνιο, μόλις 17 μήνες αφότου ανέλαβε την πενταετούς θητείας θέση του, τη στιγμή που το πρώην στέλεχος της Lehman Brothers είχε αναλάβει τη θέση αυτή ειδικά για να λειτουργήσει ως “νέα σκούπα”, με στόχο από την τρόικα την είσπραξη του τεράστιου ποσού των 35 δισεκ. στερλινών (46,7 δισεκ. ευρώ) σε διαφυγόντες φόρους» σχολιάζει η Telegraph.

Τα σχόλια είναι κλειστά.