Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης: Σε διαρκή διαδικασία κωλοτούμπας βρίσκεται ο Τσίπρας

37

 

Εγώ με αυτή τη ΝΔ και αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορώ να συνεργαστώ δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο Σταύρος Θεοδωράκης«Όλοι λένε ψέματα. Ψέματα αυτά που λέει η ΝΔ για τους αγρότες, ψέματα για το Μνημόνιο αυτό που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από το να εφαρμοστεί η συμφωνία. Αν δεν πάρουμε τα χρήματα καταρρεύσαμε» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Ο ένας με το κομπολόι και άλλος με την απειλή δεν μπορούν να ανατρέψουν τη συμφωνία» πρόσθεσε ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι βρίσκεται σε διαρκή διαδικασία κωλοτούμπας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέμεινε στη συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM στη δυνατότητα επιμέρους παρεμβάσεων στο Μνημόνιο. «Όχι όπως λέει η ΝΔ για τους αγρότες. Δεν εξαιρούνται οι αγρότες και δεν φοβάμαι να το πω» συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε λάθος το να μιλούν κάποιοι για αυτοδυναμία και απηύθυνε έκκληση για μια μεγάλη συμμαχία που να καθρεφτίζει μια κοινωνική συμμαχία. «Γι’ αυτό λέω στους πολίτες. Τιμώρησέ τους, μείωσε τα ποσοστά τους, ψαλίδισέ τους, ενίσχυσε τους νέους παίχτες για να ταράξουν τα νερά μήπως και βρούμε γιατρειά».

Αναφερόμενος στους όρους με τους οποίους θα μπορούσε να συνεργαστεί σε μια κυβέρνηση – αν και είπε ότι «νοιώθω μια μεγάλη απόσταση από Τσίπρα και Μεϊμαράκη» – ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι αυτοί είναι:

– η σύνθεση της κυβέρνησης. Εμείς μαζί με αποτυχημένους υπουργούς του παρελθόντος δεν θα συνεργαστούμε. Έθεσε για παράδειγμα τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία που μυρίζει μούχλα. «Δεν τίθεται θέμα ηλικίας αλλά συμπεριφορών. Αυτά που κάνει ο Μπαλτάς τα έχει απορρίψει μέχρι και ο κομμουνισμός».

– η χώρα να αποκτήσει μια στρατηγική. Για εμάς πρωταρχικό στοιχείο θα είναι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων και στη συνέχεια χρειαζόμαστε πρόγραμμα για την παιδεία, την παραγωγή και τις εξαγωγές.

Ο κ. Θεοδωράκης κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ασκεί πιέσεις στα μέσα λέγοντας ότι «μαθαίνουμε πώς πιέζονται κάποιοι διευθυντές στα κανάλια. Πώς δικαιολογείται τρισέλιδες συνεντεύξεις στις εφημερίδες;».

Αποκάλυψε, δε, ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητά εδώ και 3 χρόνια να ξεκαθαριστεί το θέμα της περιουσίας της εκκλησίας και να δοθούν κάποια κτήματα για αγρότες, για αξιοποίηση και δεν βρίσκει συνομιλητή.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.