Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης: «Πώς ξαφνικά ανακάλυψε το ΔΝΤ ότι υπάρχει λιτότητα στη χώρα;»

28

Μαραθώνιες συναντήσεις στους διαδρόμους του κτιρίου της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου συνεχίζει να έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο των προσπαθειών του για να βοηθήσει τη διαπραγμάτευση της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας ανεπίσημα σε στελέχη της Ομάδας των Σοσιαλιστών, ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στο ΔΝΤ, εξηγώντας πως «ξαφνικά ανακάλυψε ότι υπάρχει λιτότητα στη χώρα».

Σύμφωνα με όσα είπε, «το ΔΝΤ εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει υπερασπιστεί πολιτικές ανάπτυξης και είναι περίεργο το ότι επιλέγει αυτές τις τελευταίες ημέρες των διαπραγματεύσεων να ανοίξει έναν διάλογο τον οποίο -αν ήθελε- θα έπρεπε να έχει ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια».

Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, το Ποτάμι διαφωνεί με τον φορολογικό χαρακτήρα των μέτρων, πιστεύει όμως ότι δεν πρέπει να ναυαγήσει η διαπραγμάτευση, με αφορμή τη συζήτηση για μια άλλη αναπτυξιακή πολιτική.

Άλλωστε, όπως φέρεται να συζήτησε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί με τον οποίο είχε συνάντηση το μεσημέρι της Τετάρτης, η αναπτυξιακή πορεία της χώρας, όντως χρειάζεται ενίσχυση, αλλά αυτή η κουβέντα θα πρέπει να γίνει, αφού λήξει η τωρινή διαπραγμάτευση κι έχει προχωρήσει η χρηματοδότηση της χώρας.

«Οι εκδικητικές πολιτικές δεν μπορεί να είναι στην ατζέντα της Ευρώπης», είναι μια από τις φράσεις που χαρακτηριστικά είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στους συνομιλητές του, ενώ επανέλαβε αυτό που πρόσφατα είπε και στα στελέχη του στην Αθήνα: πως ελπίζει κάποιοι από τους Θεσμούς να μη θεωρούν ότι πρέπει να τιμωρήσουν τους Έλληνες για τα ψέματα που έχουν ακούσει από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων που καλύπτουν τη διαπραγμάτευση, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «η ελληνική πλευρά έχει κάνει πολλά λάθη τους τελευταίους μήνες. Ελπίζουμε όμως», συνέχισε, «τα τελευταία λάθη να μην έχουν την υπογραφή των Θεσμών.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι διάφοροι συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη τις τελευταίες ώρες προσπαθούν να δημιουργήσουν εκβιαστικές καταστάσεις που δεν αρμόζουν με το πνεύμα της ενωμένης Ευρώπης.

Υπενθυμίζουμε ότι σε λίγες ώρες (20:30 ώρα Ελλάδος) ο Σταύρος Θεοδωράκης θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τους Πρωθυπουργούς της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Φινλανδίας και ηγέτες κομμάτων όπως ο Άλμπερτ Ριβέρα των Ισπανών Ciudadanos, προσκεκλημένος του Βέλγου Πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ και του Γκι Φέρχοφσταντ προέδρου των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ΑLDE).

Τα σχόλια είναι κλειστά.