Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας να αποφασίσει αν θα πορευθεί με την Ευρώπη ή τα παρωχημένα μυαλά

30

Να λάβει τις αποφάσεις του για το ποιον δρόμο θέλει να διαλέξει κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να επιλέξει εάν θέλει να συμπορευθεί με την Ευρώπη ή με τα παρωχημένα μυαλά της κυβέρνησής του, δεν μπορεί να ικανοποιήσει ταυτόχρονα και τους δύο» τόνισε στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Καταλονίας La Vanguardia.

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα «να αποφασίσει να συμπορευθεί με την Ευρώπη και τη λογική, γιατί η άλλη οδός-η αντιευρωπαϊκή οδός-την οποία κάποιοι από το κόμμα του προτείνουν, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας».

O επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτηρίζει λανθασμένο τον τρόπο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης: «Αντί να πάει στην Ευρώπη με μια λίστα μεταρρυθμίσεων -όπως προτείναμε- επέλεξε μια συνεχή πολιτική συζήτηση. Στο ένα Eurogroup μετά το άλλο, έχουν διεξαχθεί μόνο πολιτικές συζητήσεις και όχι τεχνικές επί συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι πρέπει να τρέξουμε, ότι δεν έχουμε χρόνο. Θέλεις να πας στη Μαδρίτη και δεν πας με αεροπλάνο ή τρένο, αλλά επιλέγεις τα βουνά και επιπλέον λες στον κόσμο ότι αυτός είναι ο πιο σύντομος δρόμος. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο».

O κ. Θεοδωράκης παράλληλα έκανε λόγο παλιοκομματική λογική των «δικών μας παιδιών» που, όπως υποστήριξε, ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ αρέσει πολύ το παλαιό σύστημα των κομμάτων, μόνο που τώρα θέλουν να διατάζουν αυτοί. Όπως οι προηγούμενοι, τοποθετούν τους δικούς τους στη δημόσιο τομέα, μέχρι και στα σχολεία. Και μόλις ανέθεσαν χωρίς διαγωνισμό ένα συμβόλαιο για την Άμυνα 500 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο στρατιωτικό συμβόλαιο εδώ και χρόνια, όταν δίνουν μόνο 207 εκατ. προκειμένου να καταπολεμήσουν την ανθρωπιστική κρίση. Οι παλαιές προτεραιότητες των παλαιών κομμάτων. Τίποτε δεν έχει αλλάξει» υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.