Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης: Η λύση δεν βρίσκεται στους φόρους – Οχι εκλογές μέσα στο καλοκαίρι

34

«Πιστεύω ότι η λύση δεν βρίσκεται στους φόρους, καθώς υπάρχουν περιθώρια να περιορίσουμε τις δαπάνες και τις σπατάλες στο Δημόσιο, ώστε να βρεθούν τα χρήματα από εκεί και όχι από την επιβολή νέων φόρων» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε παρέμβασή του τις πρώτες πρωινές ώρες, από τις Βρυξέλλες.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί και αφού είχε ολοκληρωθεί το δείπνο εργασίας με τους πρωθυπουργούς του Βελγίου, της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Φινλανδίας και τον πρόεδρο των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών, Γκι Φέρχοφσταντ, ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πως «ακολουθεί την παλιά συνταγή: Φόροι, φόροι, φόροι. Και αυτό για να μην αγγίξει το πελατειακό κράτος και τα δικά του παιδιά» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωράκης στην εκπομπή «ΟN Line» του Mega, άφησε αιχμές για τη στάση του ΔΝΤ, σημειώνοντας: «Με εκπλήσσει από την άλλη που το ΔΝΤ ανακάλυψε ότι αυτά τα μέτρα είναι υφεσιακά μετά από πέντε χρόνια, ενώ τα προηγούμενα; Συγγνώμη, αλλά και τα προηγούμενα μνημόνια είχαν την υπογραφή του ΔΝΤ. Δεν άκουσα να έχουν ενστάσεις ότι δεν υπάρχουν αναπτυξιακά μέτρα ούτε στις προηγούμενες συμφωνίες. Υπάρχει μία υποκρισία ορισμένων ανθρώπων των θεσμών, ορισμένων ανθρώπων της συντηρητικής Ευρώπης».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε εναντίον της διεξαγωγής εκλογών μέσα στο καλοκαίρι, εξηγώντας: «Δεν το λέω για τα μπάνια του λαού, αλλά για τον τουρισμό μας, που είναι η μόνη σίγουρη πηγή εισοδήματος για τους Έλληνες. Πρέπει να συνεννοηθούμε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και να μην κάνουμε εκλογές το καλοκαίρι. Το Ποτάμι δεν φοβάται τις εκλογές, αλλά πρέπει να γίνουν με καθαρούς όρους και υπευθυνότητα. Γιατί να πάμε σε εκλογές; Τι θα απαντήσουν οι εκλογές; Γιατί το βασικό ερώτημα έχει απαντηθεί πριν από πέντε μήνες. Θέλουμε μία νέα συμφωνία με την Ευρώπη, αλλά θέλουμε συμφωνία. Αυτή είναι η απόφαση του κόσμου και αυτή η απόφαση πρέπει να τηρηθεί από την κυβέρνηση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.