Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης: Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να ψηφίσει Πρόεδρο τώρα

40

«Αν υπάρχει ακόμη λίγη εμπιστοσύνη στο παλιό σύστημα, αυτές τις ημέρες πρέπει να γκρεμίστηκε εντελώς», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι σε ομιλία του στο Περιστέρι. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Χαϊκάλη ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Τα κόμματα που ζητούν διαφάνεια και δικαιοσύνη, να απαντήσουν πρώτα στο ερώτημα, τι υπηρεσίες τους παρείχε ο Γιώργος Αποστολόπουλος».

«Όταν ο Τσίπρας λέει πως θα τραβήξει κόκκινες γραμμές αυτή δεν είναι η ευκαιρία να τραβήξει γραμμή στον λαϊκισμό και τη λάσπη;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας, πάντως, πως «η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να τολμήσει και να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας τώρα!».

«Όσα υπόσχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, τα είχαν υποσχεθεί ως αντιπολίτευση ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς», είπε από την άλλη.

«Πιστεύουν οι μαθητευόμενοι μάγοι, πως θα έχουν λύσεις για όλα, μέσα σε δέκα ημέρες;», σημείωσε, ακόμη, υπογραμμίζοντας πως στο Ποτάμι «Θέλουμε τη χώρα μ’ ένα δημόσιο που θα υπηρετεί τους πολίτες κι όχι τα κόμματα. Το καθήκον του τρίτου κόμματος είναι να υπερασπιστεί τις αξίες της χώρας και να επιβάλλει τους κανόνες στο πρώτο κόμμα».

«Θέλουμε επενδύσεις από το εξωτερικό με προτεραιότητα όμως την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και βιομηχανίας. Το πολιτικό σύστημα ενδιαφέρεται να έχει τραπεζίτες που θα εξυπηρετήσουν πρώτα τους ίδιους και μετά την οικονομία», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζοντας πως «αν οι δικοί μας υποψήφιοι επιλέξουν κυβερνητικές θέσεις, δεν θα ξαναμπούν υποψήφιοι με Το Ποτάμι»

«Είναι στιγμή να κάνουμε τη μεγάλη στροφή. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Το μαράζι αυτών που συνεργάστηκαν με τον Σαμαρά, ήταν πόσο μεγάλη θα είναι η Μερσεντές τους», συνέχισε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Εμείς δεν θέλουμε να υπαγορεύουμε στους φοιτητές την πολιτική. Εμείς, οργάνωση στα πανεπιστήμια δεν θα κάνουμε. Οι οργανώσεις νέων στα πανεπιστήμια είναι πληγή. Λειτουργούν σαν σταυροφόροι. Δεν είμαστε ούτε οι τσαμπουκάδες αλλά ούτε οι ζητιάνοι για να γονατίζουμε. Είμαστε εταίροι. Δεν έχουμε λόγο να αυξάνουμε τους επιδοτούμενους ανέργους, πρέπει να αυξάνουμε τους επιδοτούμενους εργαζομένους».

«Εμείς δεν θα κυβερνήσουμε με τα κομματικά στελέχη. Το παραμύθι των εκλογών όποτε έχει κέφι η αντιπολίτευση ή μια μερίδα κυβερνητικών βουλευτών που δεν πήραν υπουργείο, πρέπει να τελειώσει», τόνισε, λέγοντας πως «ο Σπύρος Λυκούδης έγραψε πως η συμπόρευση είναι αναγκαία γι’ αυτούς που θ’ αλλάξουν τη χώρα. Κι εμείς είμαστε ανοιχτοί».

«Υπάρχει ανάγκη για συστράτευση. Για τη δημιουργία ενός κινήματος αλλαγών. Τη στιγμή που γκρεμίζεται η πίστη στο πολιτικό σύστημα χρειάζονται οι γενναίες αποφάσεις», σημείωσε ακόμη, τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χρησιμοποιήσει τους φθαρμένους θεσμούς και τους κακούς νόμους προς όφελός του. Πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμα που προσφέρει ασυλία σε βουλευτές και υπουργούς. Εάν το πολιτικό σύστημα είχε ελάχιστη συνείδηση της πραγματικότητας θα προωθούσε την αναθεώρηση Συντάγματος και εκλογικού νόμου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.