Ειδησεογραφικό site

Θα τάιζαν τον κόσμο κρέας 40 χρόνων

67

Μπροστά σε μια απίστευτη ανακάλυψη, βρέθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις της Κίνας, κάνοντας επιδρομή σε αποθήκες, που χρησιμοποιούνταν από λαθρεμπόρους τροφίμων.

Χοιρινά πόδια από το 1970 και φτερούγες κοτόπουλου από το 1980, βρέθηκαν κατεψυγμένα, σε μια κατάσχεση που ξεπέρασε τους 100.000 τόνους φαγητού, κόστους πάνω από 420 εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι τώρα, οι αρχές της Κίνας, έχουν καταφέρει να αναστείλουν τη λειτουργία, περισσότερων από 20 παράνομων συμμοριών που διακινούν κρέας σε όλη τη χώρα. Σε αυτή την τεράστια επιχείρηση, μάλιστα, συνελήφθησαν και δυο εκ των εγκεφάλων του καρτέλ του «κρέατος ζόμπι».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κρέας, εισάγεται επί το πλείστον από το Βιετνάμ. Ένας υπάλληλος τελωνείου είπε «Βρωμούσε απίστευτα. Και το φορτηγό ήταν γεμάτο από αυτό. Κόντεψα να κάνω εμετό όταν άνοιξα τις πόρτες».

Όπως αποκάλυψε ο υποδιευθυντής του τελωνείου, το κρέας δεν είχε ποτέ επιθεωρηθεί ούτε είχε μπει σε καραντίνα. «Μπορεί να είναι φορέας της νόσου των πτηνών ή ακόμα και των τρελών αγελάδων».

Τα χοιρινά πόδια και οι φτερούγες κοτόπουλου είναι δημοφιλή πιάτα στην Κίνα, όπου και επρόκειτο να διατεθεί το συγκεκριμένο κρέας. Χρησιμοποιώντας μεγάλα φορτηγά ψυγεία αυξάνονται τα κόστη μεταφοράς του κρέατος γι’ αυτό και οι λαθρέμποροι προτιμούσαν ένα 12ωρο ταξίδι με συμβατικά φορτηγά, μετά το οποίο το κρέας μύριζε απίστευτα…

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.