Ειδησεογραφικό site

Θα αυξηθεί η πίεση προς τη Ρωσία μετά τις επιθέσεις στη Μαριούπολη δηλώνει ο Ομπάμα

41

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι είναι «πολύ ανήσυχος» για τις πρόσφατες παραβιάσεις της εκεχειρίας στην Ουκρανία μετά την ανακοίνωση του θανάτου 30 αμάχων κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών που αποδίδονται στους αυτονομιστές αντάρτες εναντίον του στρατηγικού λιμανιού της Μαριούπολης.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τις τελευταίες παραβιάσεις της εκεχειρίας και την επίθεση που εξαπέλυσαν οι αυτονομιστές με ρωσική υποστήριξη, ρωσικό εξοπλισμό, ρωσική χρηματοδότηση, ρωσική εκπαίδευση και ρωσικά στρατεύματα», δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου στο Νέο Δελχί.

Οι Δυτικοί καταδίκασαν έντονα την επίθεση που εξαπολύθηκε χθες εναντίον της τελευταίας μεγάλης πόλης της ανατολικής Ουκρανίας που τελεί υπό τον έλεγχο του Κιέβου, ορισμένοι κάνοντας λόγο για νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας η οποία κατηγορείται ότι υποστηρίζει στρατιωτικά την εξέγερση.

Ο Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα «αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία» σε συντονισμό με τις διπλωματίες των άλλων δυτικών χωρών, δηλώνοντας ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι «πλην της στρατιωτικής αντιπαράθεσης».

«Το θέμα είναι να γνωρίζουμε αν θέλουν να συνεχίσουν σε αυτό τον δρόμο που είναι κακός όχι μόνο για τον ουκρανικό λαό αλλά επίσης (…) κακός για τον ρωσικό λαό», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.