Ειδησεογραφικό site

Θαυμαστής της Ακρόπολης ο Πρωθυπουργός της Κίνας

56

Ενθουσιασμένος εμφανίστηκε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, από την επίσκεψή του στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. «Είναι υπέροχα. Μια όμορφη χώρα με υπέροχους ανθρώπους. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Είναι μεγάλη χαρά που ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την Ακρόπολη, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του συνόδευε τον κ. Λι.

Αργότερα σήμερα το πρωί, οι δυο ηγέτες θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Ικονίου στον Πειραιά.

Αναμένεται να έχουν σήμερα και κατ’ ιδίαν συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ θα μιλήσουν και στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

Γεύμα προς τιμήν του Κινέζου πρωθυπουργού θα παραθέσει στις 12:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο οποίο θα παρακαθήσουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Σαμαράς, κατά τις κοινές δηλώσεις των δυο ηγετών χθες, τόνισε πως η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει η πύλη εισόδου για τη Κίνα στην Ευρώπη.

Απ’ την πλευρά του ο κ. Λι προανήγγειλε ότι η Κίνα θα επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα σε επόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

 

lee lee1 lee2

Τα σχόλια είναι κλειστά.