Ειδησεογραφικό site

Θάνου: Η κυβέρνηση δεν θέτει θέμα φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας

22

 

Με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο συναντήθηκε την Τρίτη, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλικής Θάνου.

Μολονότι η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική, η κυρία Θάνου, προσερχόμενη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, έσπευσε να διεκρινήσει ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε θέμα φορολογίας γενικότερα και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας.

«Είναι χαρά και τιμή μου, θεώρησα ότι έπρεπε να πάρω και τις ευχές της Εκκλησίας, οι οποίες θα βοηθήσουν, οπωσδήποτε, αυτό έργο, το βαρύ, το οποίο επωμιστήκαμε. Ωστόσο, αν και η η επίσκεψή μου στον Μακαριώτατο είναι εθιμοτυπική και είχε προγραμματοστεί, ήδη, από την ανάληψη των καθηκόντων μου, θα ήθελα, δεδομένης της ευκαιρίας, να διευκρινίσω ότι ουδέποτε από την κυβέρνησή μας τέθηκε θέμα φορολόγησης γενικότερα και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι η κυβέρνση αυτή είναι υπηρεσιακή και δεν έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητες.

Επίσης, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, για το οποίο ενημέρωσε τον αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση έδωσε όλες τις δυνάμεις της, ώστε να δώσει την καλύτερη δυνατή λύση για την αποσυμφόρηση των νησιών που είχαν το μεγαλίτερο πρόβλημα και πρόσθεσε ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται ελπίζει πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ικανοποιητική επίλυση του ζητήματος.

Λίγο πριν αποχωρήσει από το γραφείο του αρχιεπισκόπου η κυρία Θάνου, ο Μακαριώτατος τής δώρισε τρία βιβλία για τη χριστιανική Βοιωτία, την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία του κλήρο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.