Ειδησεογραφικό site

Η Capital Group εγκαταλείπει την ελληνική αγορά – Μας αποχαιρετά ο μεγάλος επενδυτικός οίκος

33

Σε δραστική μείωση των θέσεων που διατηρούν σε ελληνικές μετοχές τα υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιά της προχωρά τις τελευταίες ημέρες η Capital Group, αποτελώντας, σύμφωνα με την αγορά, τον μεγαλύτερο πωλητή στο Χ.Α.

Ο ξένος επενδυτικός κολοσσός έχει αποφασίσει, όπως όλα δείχνουν, να μειώσει επιθετικά τη θέση του σε ελληνικές μετοχές, εξαιτίας του αυξημένου ρίσκου που συνεπάγεται η αβεβαιότητα για την εκλογή Προέδρου και το ορατό ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η Capital προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε οριζόντιες πωλήσεις ελληνικών μετοχών, ακόμη και με ζημία, συμβάλλοντας καθοριστικά στο ταχύτατο γκρέμισμα των αποτιμήσεων σε blue chips και mid caps.

Όπως προκύπτει από τις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις, αλλά και από έγκυρες χρηματιστηριακές πηγές τα υπό διαχείριση επενδυτικά της κεφάλαια μείωσαν επιθετικά θέσεις σε Eurobank και Jumbo ΜΠΕΛΑ +2,35%, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι κάτι αντίστοιχο έπραξαν και στους τίτλους των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Τα υπό διαχείριση κεφάλαια της Capital πούλησαν ως και τις 9 Δεκεμβρίου περίπου 81 εκατ. μετοχές Eurobank, ενώ σύμφωνα με την αγορά οι πωλήσεις συνεχίσθηκαν και στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις (10 – 12 Δεκεμβρίου). Η διαφορά ήταν ότι από τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι πωλήσεις της επί του τίτλου «ματσάρονταν» σε μεγάλο βαθμό από αγοραστές.

Πηγή: capital – protothema

Τα σχόλια είναι κλειστά.