Ειδησεογραφικό site

Η Φρουτοπία επιστρέφει στο Rex

60

Η Φρουτοπία του Ευγένιου Τριβιζά, το αγαπημένο κόμικ και τηλεοπτικό κουκλοθέατρο της δεκαετίας του ’80, επιστρέφει στη σκηνή του Rex για να κερδίσει τους μικρούς και να θυμίσει στους μεγάλους τον μαγικό της κόσμο. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, εννιά χρόνια μετά την πρώτη του επιτυχημένη αναμέτρηση με τους ήρωες της Φρουτοπίας, θα επιχειρήσει ένα δεύτερο ταξίδι στη μαγική αυτή χώρα…Από το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Rex.

Τριάντα χρόνια μετά, ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Πίκος Απίκος επιστρέφει στη μακρινή Φρουτοπία, δυτικά του Αβγατηγανιστάν, ανατολικά του Πιπερού και βορειοδυτικά της Χώρα του Χασμουρητού, για να λύσει και πάλι το μυστήριο της εξαφάνισης του Μανόλη του Μανάβη.  Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει το τρομερό Φρουκτήνος; Θα βοηθήσει τον Ανανία το πεπόνι να βρει τη βούλα του; Θα αποτρέψει τη Μάτα τη ντομάτα να πέσει στις ρόδες κάποιας ολέθριας νταλίκας; Θα βρει τον τρόπο να εξιχνιάσει την απεχθή συνομωσία που συντελείται αυτήν ακριβώς τη στιγμή στη μακρινή Φρουτοπία;

Ο Αιμίλιος το μήλο, η Μαρουλίτα το μαρούλι, ο Αρχέλαος το λαχανιασμένο λάχανο, ο Θάνος το κολοκυθάκι και όλοι οι κάτοικοι της Φρουτοπίας υπόσχονται ακόμα μία περιπέτεια αφάνταστου ηρωισμού και κατάπτυστης προδοσίας, με υπέροχες θυσίες και ασίγαστα μίση, τολμηρές προσδοκίες και αποτρόπαιες δολοπλοκίες που θα  προκαλέσουν καρδιοχτύπι αλλά και ρίγη ευτυχίας.
Τα τραγούδια της παράστασης είναι σε πρωτότυπη μουσική του Δήμου Αναστασιάδη και στίχους του Ευγένιου Τριβιζά. Στο ρόλο του Πίκου Απίκου, ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης.

 Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία – χορογραφία – σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος, με την δημιουργική συνεργασία της Ξένιας Αηδονοπούλου. Μουσική: Δήμος Αναστασιάδης, ενδυματολόγος: Νατάσσα Δημητρίου, συνεργάτης σκηνογράφος: Μαίρη Τσαγκάρη, φωνητική διδασκαλία: Γιάννα Βασιλείου, σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Βενιός, φωτισμοί: Γιώργος Φωκιανός, βοηθός σκηνοθέτη-οργάνωση Παραγωγής: Άγγελος Παναγόπουλος, βοηθός χορογράφου: Μαρκέλα Μανωλιάδη.

Πληροφορίες
Θέατρο Rex, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2118000080.
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ παιδικό – 15 ευρώ ενηλίκων, προσφορά οικογενειακό εισιτήριο (4 ατόμων): 40 ευρώ. Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 15:00 και Κυριακή στις 11:30.

Τα σχόλια είναι κλειστά.