Ειδησεογραφικό site

Η τουρκική κορβέτα έκανε βόλτες όλη τη νύχτα στο νότιο Αιγαίο

118

Η τουρκική κορβέτα «Büyükada», που έκανε βόλτες για περισσότερες από 24 ολόκληρες ώρες δίπλα στα νησιά μας, εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας και παρέμεινε εντός, εκτός και… επί τα αυτά της ελληνικής χωρικής θάλασσας επί πολλές ώρες, σχεδόν μέχρι τις 7 το πρωί της Τετάρτης οπότε και αποσύρθηκε σε ναύσταθμο στο Ακσάζ.

Η κορβέτα «Büyükada» φωτογραφήθηκε στις 4:30 περίπου το απόγευμα να πλέει ανάμεσα σε Ίο και Σαντορίνη από τον κυβερνήτη και CEO της Κ2 SmartJets A.Kαροτσιέρη, o οποίος εκείνη την ώρα πετούσε πάνω από το σημείο (και ο οποίος ευγενικά μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφία του).

Σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η τουρκική κορβέτα «Büyükada», προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε τα ξημερώματα σε ελληνικά χωρικά ύδατα στα Στενά του Καφηρέα, μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου.

Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια και Νοτιοδυτική πορεία διήλθε από το στενό μεταξύ Κέας και Κύθνου, πλέοντας πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές. Στη συνέχεια το τουρκικό πολεμικό πλοίο, που παραβίασε τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης (διότι όταν ένα πολεμικό πλοίο κινείται από ένα σημείο σε ένα άλλο και πρέπει να περάσει από τη χωρική θάλασσα άλλης χώρας είναι υποχρεωμένο να επιλέξει τη συντομότερη διαδρομή) έπλευσε ανοιχτά της Σερίφου.

Περίπου στις 12 το μεσημέρι, η τουρκική κορβέτα «Buyukada» έπλεε ανοιχτά της Μήλου και είχε συμπληρώσει περίπου 9 ώρες «μπαινοβγαίνοντας» κατά βούληση στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Λίγο πρίν τις τέσσερις το μεσημέρι, η τουρκική κορβέτα έπλεε νότια της Φολεγάνδρου, και περίπου στις 4:30 το απόγευμα βρέθηκε ανάμεσα Ίο και Σαντορίνη από όπου και η φωτογραφία.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, σε όλη τη διάρκεια του πλου του. Το σκηνικό συνεχίστηκε καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας έως ότου η τουρκική κορβέτα επέστρεψε στο ναύσταθμό της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.