Ειδησεογραφικό site

Η Προεδρία της Δημοκρατίας απαντά στη Φώφη: Ο Παυλόπουλος δεν μπορεί να αλλάξει την ατζέντα

58

Απάντηση στη Φώφη Γεννηματά δίνουν συνεργάτες του Προκόπη Παυλόπουλου, μιλώντας στο protothema.gr.

Η κυρία Γεννήματά έστειλε νωρίτερα την Παρασκευή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας του να ενεργήσει έτσι, ώστε να μην συζητηθούν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών -που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο- τα θέματα του ασφαλιστικού και της συνταγματικής αναθεώρησης.

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την επιστολή της κυρίας Γεννηματά επισημαίνουν ότι δεν είναι ο ΠτΔ εκείνος που διαμορφώνει την ατζέντα της συνάντησης, αλλά ο πρωθυπουργός. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να παρέμβει ώστε να την αλλάξει. Οι συνεργάτες του Προκόπη Παυλόπουλου υπογραμμίζουν ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν σχολιάζει όσα αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  στην επιστολή της.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τονίζουν πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απλά συγκαλεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, μετά από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους είχε προσκαλέσει στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με τρία θέματα: προσφυγικό, ασφαλιστικό και συνταγματική αναθεώρηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.