Ειδησεογραφικό site

Η οργισμένη απάντηση της Παναγιωταρέα στη Sunday Times για την Αμφίπολη

52

Την έντονη αντίδραση της Άννας Παναγωτιαρέα προκάλεσε το άρθρο της «Sunday Times» σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της ανασκαφής στην Αμφίπολη. Στο άρθρο, που υπογράφει η δημοσιογράφος Ανθή Καρασάββα, υπογραμμίζεται ότι ο τύμβος βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Μακεδονία. Παράλληλα «ονομάζει» τα Σκόπια «Μακεδονία» έχει τίτλο, σε ελεύθερη μετάφραση: «Ο τάφος που βρέθηκε στην καρδιά της χώρας του Αλεξάνδρου, έχει κάνει ανυπόμονους τους Έλληνες».

Η υπεύθυνη επικοινωνίας για την Αμφίπολη απάντησε μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook.

«Είναι δικαίωμα της κ. Ανθής Καρασάββα να γράφει ό,τι θέλει στους Sunday times για το ταφικό συγκρότημα της Αμφίπολης, που οι επισκέπτες του όταν θα μπαίνουν μέσα θα χάνουν το φως τους από την ομορφιά και τη μεγαλοπρέπεια του. Άλλωστε ουκ ολίγοι επιδόθηκαν σε τερατολογία», γράφει η κ. Παναγιωταρέα και προσθέτει :

«Δεν είναι όμως ηθικό για την κ. Καρασάββα-που ξέρω ότι μπαίνει στην σελίδα αυτή-, ούτε και για κανέναν Έλληνα δημοσιογράφο να γράφει ότι » Η Αμφίπολη είναι πολύ κοντά στη Μακεδονία», και να αναφέρεται στην FYROM. Υπάρχει διεθνής όρος αναφοράς στη γειτονική χώρα και αυτόν οφείλουμε να τηρούμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυπρία συνάδελφος γράφει ανάλογα. Άρθρα της, όπως εκείνα για την «εκπαίδευση Κούρδων στη Νέα Μάκρη» έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Ελλάδα. Γνωρίζει ότι όλα αυτά είναι ψευδή. Αξίζει για μια αμοιβή από τους Sunday Times και προηγουμένως για ένα ρεπορτάζ που πληρωνόταν από το CNN, να εκθέτει την Ελλάδα- με ψευδείς ειδήσεις-διεθνώς;»

Τα σχόλια είναι κλειστά.