Ειδησεογραφικό site

Η οργή του Μπουτάρη για τις παρελάσεις – Οι μαθητές στο Χαλάνδρι έκαναν παρέλαση με τον ύμνο του ΕΑΜ (Βίντεο)

25

Οργισμένος τόσο με την μαθητική όσο και με την στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης εμφανίζεται ο Γιάννης Μπουτάρης, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.

«Όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι. Μπουτάρης οργίζεται ουδείς μπορεί να ξεφύγει από τα βέλη του. Φαινόταν οργισμένος για τη μαθητική παρέλαση που έγινε στη Θεσσαλονίκη για τρεις λόγους: Πρώτον, επειδή είναι σταθερά αντίθετος με τις μαθητικές παρελάσεις (‘επί εποχής Μεταξά γίνονταν και κακώς συνεχίζονται’ λέει), δεύτερον, επειδή κατά τη διάρκεια της παρέλασης οι αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν την Τσιμισκή, επιβάλλοντας δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ματαίως φώναζε στα ΜΑΤ ‘ρε παιδιά, αφού δεν αφήνετε τον κόσμο να περάσει, ποιος θα δει την παρέλαση;’, πλην όμως, όπως έλεγε, ‘φωνή βοώντος εν τη ερήμω’. Και τρίτον, ήταν οργισμένος και για τη στρατιωτική παρέλαση: ‘Σε όλον τον κόσμο πραγματοποιούνται παρελάσεις για τις επετείους της απελευθέρωσης ή της λήξης του πολέμου. Εμείς εδώ κάνουμε παρελάσεις επειδή άρχισε ο πόλεμος’ έλεγε. Έτσι αποφάσισε να κάνει μία δική του εορτή που δεν έχει σχέση ούτε με παρελάσεις, ούτε με δοξολογίες, ούτε με πολέμους. Στις 30 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί ειδική εκδήλωση για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης».

Οι μαθητές στο Χαλάνδρι έκαναν παρέλαση με τον ύμνο του ΕΑΜ

Υπό τον ύμνο του… ΕΑΜ έγινε η παρέλαση στο Χαλάνδρι, καθώς από τα μεγάφωνα αντί να ακούγεται το εμβατήριο που συνοδεύει τις παρελάσεις, ακουγόταν ο ύμνος του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε την παρέλαση στο Χαλάνδρι με δηκτικό τρόπο γράφοντας χαρακτηριστικά στο Twitter του: «Ήθελα νά´ξερα οι Δεξιοί του Χαλανδρίου που ψήφισαν αυτόν τον Δήμαρχο ή που απείχαν από τον β´ γύρο των εκλογών πώς αισθάνθηκαν σήμερα; Εύγε..» και συνέχισε με μία ακόμη ανάρτηση:«Όταν τελικά οι Συριζαίοι μιλούν για κατάργηση των παρελάσεων εννοούν αυτό που είδαμε στο Χαλάνδρι. Εμφυλιοπολεμικό μίσος…Ψηφίστε τους!».

Το γεγονός αυτό προκάλεσε και την αντίδραση του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter επιτέθηκε στον δήμαρχο Χαλανδρίου, κ. Ρούσσο: «Στο Χαλάνδρι ο ανταρσυοσυριζας δήμαρχος κ. Ρούσσος υποχρεωσε τα παιδιά να παρελάσουν με τον ύμνο του ΕΑΜ. Το αληθινό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ» ήταν η πρώτη ανάρτησή του και ακολούθησε και δεύτερη: «Κάποιος ας πει στον ανιστόρητο δήμαρχο ότι την 28η δεν υπήρχε ΕΑΜ και οι τότε σύντροφοί του στα Σοβιέτ μοίραζαν την Πολωνία με τον Χίτλερ».

Θέση πήρε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτηση στο Τwitter : «Το ΕΑΜ είναι τμήμα της Εθνικής Αντίστασης, αναγνωρισμένο κ απο την πολιτεία. Όσοι μιλούν για “εμφύλιο”, είναι κ ανιστόρητοι κ μισαλλόδοξοι».

Ποιος είναι ο δήμαρχος Χαλανδρίου

Ο νέος δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος, υποστηριχθείς από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την εκλογή του το πρώτο πράγμα που δήλωσε είναι ότι «κανένας πολίτης δεν θα μείνει χωρίς το σπίτι του, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα παιδί πεινασμένο». Συμμετείχε το 1990 στην Πρωτοβουλία Πολιτών και στο περιοδικό «Ακροβασία στο Χαλάνδρι», στο κίνημα για την ένταξη στο σχέδιο του «Πεύκου Πολίτη», ίδρυσε τον σύλλογο εθελοντών «Τούφα», ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων ενάντια στην Ελευθέρα Πεντέλης και κυρίως μέλος του Συλλόγου Ρεματιάς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.