Ειδησεογραφικό site

Η Μέρκελ το ξεκαθάρισε με ομιλία στη Μπουντενστάγκ: Καμιά συζήτηση πριν το δημοψήφισμα – Δεν θα παίξουμε την Ευρώπη στα ζάρια

30

Καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα, πριν από το δημοψήφισμα, διεμήνυσε η Καγκελάριος Μέρκελ σε ομιλία της προς τους Γερμανούς βουλευτές.

Χθες το βράδυ λάβαμε αίτημα από τον Αλέξη Τσίπρα για νέο πρόγραμμα, είπε η κυρία Μέρκελ αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε καμία απόφαση πριν αποφασίσει σχετικά η γερμανική Βουλή.

Ένας καλός Ευρωπαίος είναι εκείνος που σέβεται τις συνθήκες και το δίκαιο και βοηθά στην σταθερότητα της Ευρωζώνης, είπε η καγκελάριος της Γερμανίας καταχειροκροτούμενη από τους βουλευτές.

Θέλουμε μία ένωση σταθερότητας και ευημερίας, υπογράμμισε η κυρία Μέρκελ εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς σεβασμό στους κανόνες.

«Το θέμα είναι αυτό και όχι αν υπάρχει μια διαφορά μερικών εκατομμυρίων», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος και επανέλαβε ότι τα θέματα όλα μπορούν να εξεταστούν μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ώστε να εξετάσουμε αν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. «Είμαστε κοινότητα δικαίου και ευθύνης, η Γερμανία δεν θα συμβιβαστεί με κανένα τρόπο», δήλωσε απευθυνόμενη στους γερμανούς βουλευτές και επεσήμανε πως το μέλλον της Ευρώπης δεν βρίσκεται σε κανένα κίνδυνο.

«Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορούμε να το παίξουμε στα ζάρια» ήταν ο βαρύς υπαινιγμός της κυρίας Μέρκελ για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.

«Θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα μ΄έναν συμβιβασμό, αν τα πλεονεκτήματα αντισταθμίζουν τα μειονεκτήματα», τόνισε η Μέρκελ και πρόσθεσε: «Δεν θα πρέπει να επιδιώκουμε μία συμφωνία με οποιοδήποτε τίμημα».

«Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή για την Ελλάδα», υποστήριξε η Μέρκελ και πρόσθεσε πως η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ήταν νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας. «Αναμφίβολα, υπάρχουν ταραγμένες ημέρες πίσω μας, κυρίως όμως για τους Έλληνες πολίτες», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος στην ομιλία της και πρόσθεσε: «Πρέπει να σκεφτούμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα».

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Bundestag για το ελληνικό θέμα, εκτός από τη Μέρκελ, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και ο υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Στα κοινοβουλευτικά έδρανα της Bundestag κάθεται και ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.