Ειδησεογραφικό site

Η λίστα με τις χώρες που θα παρουσιάσουν δραματική μείωση του πληθυσμού τους

26

Ο πληθυσμός της Γης ανέρχεται σε 7,2 δισεκατομμύρια. Το 2100 υπολογίζεται ότι θα έχει αυξηθεί κατά 52%, ξεπερνώντας τα 11 δισεκατομμύρια. Σε πολλές χώρες αναμένεται τρομερή πληθυσμιακή έκρηξη, όπως στην Αφρική, παρά τις δυσκολίες διαβίωσης που παρουσιάζουν οι άνθρωποι εκεί. Ωστόσο, σύμφωνα με το τμήμα των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με την Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική και τον Ανθρώπινο Πληθυσμό, θα υπάρξουν και χώρες που θα παρουσιάσουν μείωση του πληθυσμού τους, ακόμη και ορισμένες που η μείωση θα κυμανθεί σε δραματικά επίπεδα.

Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των 11 χωρών που θα παρουσιάσουν τρομερά μεγάλη μείωση του πληθυσμού τους μέχρι το 2100. Το τμήμα των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα, εντόπισε 48 χώρες που αναμένεται να συρρικνωθεί ο πληθυσμός τους μέχρι το 2050. Εντούτοις κάποιες από αυτές θα παρουσιάσουν ανάκαμψη και θα ισοσκελίσουν τις απώλειες μέχρι το 2100. Οι 11 χώρες που μοιάζουν να έχουν εγκλωβιστεί σε μία μη αναστρέψιμη κατάσταση, είναι οι εξής:

1)Η Μολδαβία, η οποία θα απολέσει το 54,4%
2)Η Βουλγαρία, με 52,4%
3)Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη, με 49,6%
4)Η Ρουμανία, με 45,2%
5)Η Ουκρανία, με 41,1%
6)Η Σερβία, με 39,7%
7)Η Κροατία, με 38,3%
8)Η Λετονία, με 35,2%
9)Η Ιαπωνία, με 34,3%
10)Η Ουγγαρία, με 34%
11)Η Λιθουανία, με 30,1%

Το γεγονός ότι από τις 11 χώρες, οι 10 προέρχονται από την Ευρώπη, αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «Γηραιά Ήπειρος». Η οικονομική κρίση και η δυσκαμψία της ευρωπαϊκής ηγεσίας στην αντιμετώπιση των συνεπειών, έχει προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα στις πιο αδύναμες οικονομίες.

Οι λόγοι που θα συντείνουν στη δραματική μείωση των πληθυσμών στις συγκεκριμένες χώρες, αφορούν την υπογεννητικότητα λόγω οικονομικών δυσχερειών, τη μετανάστευση (επίσης για οικονομικούς λόγους). Επισημαίνεται ωστόσο, ότι τα παραπάνω στοιχεία είναι προβλέψεις και υπολογισμοί και δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να παρουσιάσουν διαφορετική τροπή.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.