Ειδησεογραφικό site

Η Κύπρος μας δείχνει το δρόμο – Η κυπριακή οικονομία βγήκε από την ύφεση

35

Μπορεί η Κύπρος να μπήκε δύο χρόνια μετά την Ελλάδα στο Μνημόνιο φαίνεται όμως τελικά πως οι θυσίες των κατοίκων της δεν πήγαν χαμένες.

Την πεποίθηση ότι η κυπριακή οικονομία έχει εξέλθει από την ύφεση και ότι το 2015 θα κλείσει με πραγματική ανάπτυξη εξέφρασε την Τετάρτη η κυπριακή Κυβέρνηση.

Όπως επισήμανε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η κυβέρνηση ενημερώθηκε σήμερα για την εξαμηνιαία έκθεση δημοσιονομικής πολιτικής.

«Αυτό που είναι σημαντικό και πρέπει να καταγραφεί είναι ότι τόσο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, όσο και κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015, έχει καταγραφεί επισήμως ανάπτυξη στην κυπριακή οικονομία της τάξης του 1% σε σχέση με 0,4% που προβλεπόταν κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2015 και σε αντίθεση με όλες τις προβλέψεις, εσωτερικές αλλά και εξωτερικές διεθνών οργανισμών», υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «με βάση τη διεθνή οικονομική πρακτική που ακολουθείται επισήμως, όταν μια οικονομία καταγράψει ανάπτυξη για δύο συνεχόμενα τρίμηνα τότε θεωρείται ότι ουσιαστικά εξήλθε της ύφεσης».

Κατά συνέπεια, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυπριακή οικονομία ουσιαστικά εξήλθε της ύφεσης και το 2015 προβλέπεται να κλείσει με πραγματική ανάπτυξη.

«Αρχίσαμε να μπαίνουμε στο δρόμο της ανάπτυξης που σιγά σιγά θα μας οδηγήσει στη μείωση της ανεργίας αλλά και θα συμβάλει στη μείωση και των μη εξυπηρετούμενων δανείων», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς: «Είναι οι κόποι και οι θυσίες του κυπριακού λαού που άρχισαν να αποδίδουν και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με την ίδια πίστη, την ίδια στρατηγική αλλά και την ίδια θέληση έτσι ώστε να αφήσουμε πίσω όσα μας έχουν πληγώσει τα τελευταία χρόνια».

Τα σχόλια είναι κλειστά.