Ειδησεογραφικό site

«Η κόλαση στη γη» – Η συγκλονιστική μαρτυρία αστυνομικού για τη «μάχη» στο Μπατακλάν

46

Τις στιγμές της «μάχης» μέσα στο θέατρο του Μπατακλάν αποκάλυψε μιλώντας στο NBC ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας της αστυνομίας που μπήκε πρώτη στο χώρο στον οποίο έχασαν τη ζωή τους οι περισσότεροι άνθρωποι στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Ήταν η κόλαση επι γης» λέει ο Τζέρεμι. «Κανείς ήχος. Καμία κραυγή. Όλοι έμεναν ακίνητοι γιατί φοβόντουσαν τους τρομοκράτες» προσθέτει.

Η ομάδα του Τζέρεμι ήξερε ότι ο στόχος της ήταν στον δεύτερο όροφο όπου είχαν ταμπουρωθεί δύο τρομοκράτες. «Πολλοί μας ζητούσαν να τους βοηθήσουμε γιατί ήταν τραυματισμένοι και αιμορραγούσαν αλλά εμείς έπρεπε να βρούμε τους τρομοκρατές» περιγράφει τις εικόνες που είδε μπαίνοντας στο θέατρο.

«Προσπάθησα να μιλήσω στους τρομοκράτες και αυτοί μου είπαν ότι ήθελαν να διαπραγματευτούν και γι’ αυτό τους ζήτησα ένα τηλεφωνικό αριθμό για να επικοινωνήσουν οι διαπραγματευτές» συνεχίζει ο Τζέρεμι. Ακολούθησαν πέντε πολύ σύντομα τηλεφωνήματα «αλλά δεν επρόκειτο για διαπραγματεύσεις. Ήθελαν απλά χρόνο για να προετοιμαστούν για την τελική επίθεση».

Ακολούθησε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η επιχειρηση. Η ομάδα του Τζέρεμι έσπασε την πόρτα και οχυρώθηκε πίσω από μια βαριά αλεξίσφαιρη ασπίδα. Όταν πέρασαν την πόρτα οι τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ. Περισσότερες από 25 σφαίρες από καλάσνικοφς καρφώθηκαν στην ασπίδα με μια σφαίρα να τραυματίζει έναν αστυνομικό. Όμως η ομάδα του Τζέρεμι επρεπε να συνεχίζει να προχωρά γι’ αυτό και άφησε πίσω τον τραυματία.

Οι αστυνομικοί όμως δεν ανταπέδωσαν τα πυρά καθώς μέσα στον χώρο βρίσκονταν 20 όμηροι. «Ήταν πολύ επικίνδυνο. Εμείς συνεχίζαμε να προχωράμε παρά τα εμπόδια που συναντούσαμε» λέει ο Τζέρεμι. Σε κάποιο σημείο βρέθηκαν στην ίδια ευθεία με τους τρομοκράτες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σε κάτι που έμοιαζε με αδιέξοφο. Τότε ο ένας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ενώ ο δεύτερος πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς.

Παρά την εμπειρία του από πολεμικές επιχειρήσεις ο Τζέρεμι λέει ότι όσα έζησε στο Μπατακλάν «ήταν πολύ έντονα και πολύ δύσκολα για τους άνδρες του». «Για την ώρα ακόμα και ο ύπνος είναι πλέον πολύ δύσκολος» εξομολογείται για τα όσα φοβερά έζησε μέσα στο Μπατακλάν.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.