Ειδησεογραφικό site

Η κυβέρνηση μετακινείται στις προτάσεις των δανειστών, λέει ο Μητρόπουλος

48

«Δεν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις συνέπειες της ρήξης, ο έντιμος συμβιβασμός είναι ο στόχος», ανέφερε μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ αναφερόμενος στα θετικά μηνύματα που έρχονται από την Κομισιόν, ότι η πρόταση της Ελλάδος είναι μια «καλή βάση για πρόοδο» σχολίασε: «ότι πάμε καλά σημαίνει ότι είμαστε πιο κοντά στις θέσεις των δανειστών». «Από την πλευρά τους αυτό σημαίνει ότι μετακινούμαστε εμείς στις προτάσεις των δανειστών και φαίνεται αυτό θα τους ικανοποιήσει», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση και συγκεκριμένα στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για έμμεση μείωση συντάξεων.

«Πρόκειται για μέτρα», συνέχισε «που είναι στην κατεύθυνση του ίδιου προγράμματος που επεβλήθη στη χώρα».

«Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ότι έχει εκλεγεί για να διαγράψει χρέος, για να καταργήσει το μνημόνιο, για να πάρει πακέτο επανεκκίνησης και για να μεταφέρει την άποψη του λαού ότι το μνημόνιο που παρουσιάστηκε ως θεραπεία αποδείχθηκε μέχρι τώρα η απόλυτη καταστροφή», είπε.

«Το επικίνδυνο είναι, κι εκεί θα δώσει μάχη ο Πρωθυπουργός, να μην του μετακυλήσουν οι εταίροι την ιδιοκτησία του παλιού μνημονίου», συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως «μάχη των μαχών» και κατέληξε λέγοντας ότι ο λαός εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα

Τα σχόλια είναι κλειστά.