Ειδησεογραφικό site

Η καλύτερη ταινία τρόμου της χρονιάς

51

Δεν υπάρχουν συγκλονιστικά εφέ, δεν υπάρχουν τόνοι αίματος. Και όμως η νέα ταινία Babadook θεωρείται ήδη το φαβορί της χρονιάς. Στην εποχή που οι ταινίες τρόμου είναι συνώνυμες με κακή ποιότητα, έρχεται μια ταινία τρόμου που είναι πραγματικά καλή.

Με στυλ, με τρομερή αγωνία και με πάρα πολλά σημεία που ειλικρινά σε τρομάζουν, είναι μια απλή αλλά ανατριχιαστική ιστορία, που εξιστορεί την περίεργη σχέση μιας γυναίκας με τον γιο της.

Η Amelia (Essie Davis) είναι μια νοσοκόμα και χήρα, που προσπαθεί να μεγαλώσει τον δύσκολο και υπερκινητικό γιο της iSamuel (Noah Wiseman), ο οποίος ισχυρίζεται οτι υπάρχει ένας κακός άνθρωπος που απαγάγει παιδιά, που τον βλέπει συνεχώς ο οποίος ονομάζεται Babadook.

Η ταινία θυμίζει «Το μωρό της Ρόζμαρι» αλλά και τις Διαβολογυναίκες και είναι μια από τις εκπλήξεις του φετινού χειμώνα.

Η σκηνοθέτης, που έχει συνεργαστεί με τον Λαρς Φον Τρίερ, δήλωσε ότι «Μέσω της ταινίας θέλω να δώσω ελπίδα. Είναι σημαντικό να παλεύει κανείς με τους δαίμονες του και να κερδίζει. Αν δεν το κάνει πληγώνει όχι μόνο τον εαυτό του άλλα και τους γύρω του, όλοι έχουμε μέσα μας έναν Babadook».

Τα σχόλια είναι κλειστά.