Ειδησεογραφικό site

Η ελληνική ταινία «Βόλτα» σπάει το άβατο του Sundance Festival

44

Μεγάλη υπερηφάνια για το ελληνικό σινεμά από όλους μας ακολουθεί η ανακοίνωση της συμμετοχής της ελληνικής ταινίας «Βόλτα» στο εξέχων Φεστιβάλ Sundance που διεξάγεται στην Γιούτα των ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Το Sundance δημιουργία του ηθοποιού Robert Redford είναι η Μέκκα του ανεξάρτητου κινηματογράφου παγκοσμίως. Στο Διαγωνιστικό Τμήμα των ταινιών Μικρού Μήκους του Φεστιβάλ Sundance, συμμετέχει η Βόλτα της Στέλλας Κυριακοπούλου. Είναι η πρώτη φορά που το Sundance επιλέγει ταινία μικρού μήκους από την Ελλάδα στο πρόγραμμά του, επιβεβαιώνοντας ακόμα μία φορά το ενδιαφέρον που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια για τον ελληνικό κινηματογράφο.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Ιανουαρίου έως την 1 Φεβρουαρίου 2015 στο Park City της Γιούτα. Η Βόλτα, δεύτερη μικρού μήκους, της Στέλλας Κυριακοπούλου συμμετείχε στο Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του περασμένου Φεστιβάλ Δράμας όπου απέσπασε το Α΄ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας (Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου).

Η ταινία είναι παραγωγή της Exile Films με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Kickstarter. Σύνοψη Μαμά και κόρη ξεκινούν από το κέντρο της Αθήνας για να καταλήξουν στα βόρεια προάστια.

Η Νίνα νομίζει ότι πάει βόλτα. Συντελεστές: Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Στέλλα Κυριακοπούλου Παραγωγοί: Βάλερυ Κοντάκου, Δέσποινα Παυλάκη, Στέλλα Κυριακοπούλου Ηθοποιοί: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Κατερίνα Δούκα, Γιώργος Βαλαής Δ/νση Φωτογραφίας: Θοδωρής Μιχόπουλος Κοστούμια: Άλκηστη Μάμαλη Ήχος: Ξενοφών Κοντόπουλος Μοντάζ: Pascall Troemel, Στέλλα Κυριακοπούλου Μουσική: Pascall Troemel

Δείτε εδώ το trailer

Τα σχόλια είναι κλειστά.