Ειδησεογραφικό site

Η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές-Δόθηκε εντολή σε τράπεζες για έκδοση ομολόγου

31

Εντολή σε διεθνείς τράπεζες για 3ετή ομολογιακή έκδοση «αναφοράς» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο έδωσε η Ελλάδα.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ επισημαίνεται ότι η συναλλαγή αναμένεται να λάβει χώρα και να τιμολογηθεί στο άμεσο μέλλον, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι οι Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Citi, JP Morgan, Morgan Stanley, Nomura, HSBC, UBS και BNP Baribas.

Νωρίτερα δημοσιεύματα ξένων πρακτορείων ανέφεραν πως το τριετές ομολόγο θα είναι ύψους 2,5 – 3 δισ. ευρώ με το επιτόκιο να φέρεται να διαμορφώνεται κοντά στο 3%.

Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι με την κίνηση αυτή η Ελλάδα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει παγκοσμίως, αλλά και το momentum που διαμορφώνει η έγκριση της δόσης του ενός δισ. ευρώ και η χθεσινή καλή πορεία της έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το βασικό σενάριο αυτό, άμεσης εξόδου στις αγορές, έχει ως στόχο να προλάβει και πιθανές παραφωνίες της Τρόικα που ξεκινούν από αύριο Πέμπτη νέο έλεγχο στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση θέλει επίσης να καλύψει και τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επόμενων μηνών, αλλά και να κάνει ένα ακόμα βήμα στην αποκατάσταση της καμπύλης των ομολόγων της. υπενθυμίζεται ότι η πρώτη έξοδος στις αγορές έγινε τον Απρίλιο με 5ετές ομόλογο.

Πηγή: capital.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.