Ειδησεογραφικό site

Συναγερμός στην ΕΥΠ για τον Τσετσένο – Εικάζεται ότι είναι τζιχαντιστής

32

Μία υπόθεση που μπορεί να συνδέεται με τις πιθανολογούμενες «ροές» τζιχαντιστών από και προς την Ελλάδα ενδέχεται να αποκάλυψαν οι αρχές του Λιμενικού και της Αστυνομίας σε συνδυασμένη επιχείρηση για την αντιμετώπιση κύματος λαθρομεταναστών στις Οινούσσες.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, την Κυριακή στις 5 Σεπτεμβρίου, πριν από περίπου ένα μήνα δηλαδή, το Λιμενικό συνέλαβε 34χρονο Τσετσένο (υπήκοο Ρωσίας) ο οποίος προσπαθούσε να εισέλθει παρανόμως στην Ελλάδα μαζί με ακόμη 45 Σύρους λαθρομετανάστες.

Σε βάρος του Τσετσένου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε παράνομη ένοπλη οργάνωση και ανθρωποκτονία πέντε αστυνομικών στη Ρωσία, όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις ρωσικές.

Η επιχείρηση του Λιμενικού στις Οινούσσες έγινε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, πριν από περίπου ένα μήνα δηλαδή, μόλις σήμερα όμως ανακοινώθηκε αφού έπρεπε να προηγηθεί η ταυτοποίηση του υπόπτου Τσετσένου ο οποίος ενδέχεται να συνδέεται με τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «την 05/09/2014, στην θαλάσσια περιοχή Οινουσσών Χίου, εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μηχανοκίνητη λέμβος, με (46) επιβαίνοντες, οι οποίοι επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας.

Μεταξύ των επιβαινόντων, η πλειοψηφία των οποίων ήταν υπήκοοι Συρίας, βρισκόταν υπήκοος Ρωσίας (Τσετσένος), ο οποίος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Μετά από συνεργασία των Ελληνικών Αστυνομικών Αρχών με τις αντίστοιχες Ρωσικές, μέσω της Interpol , ταυτοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για 34χρονο υπήκοο Ρωσίας (Τσετσένο), σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, βάση Ερυθράς Αγγελίας, για συμμετοχή σε παράνομη, ένοπλη οργάνωση και επίθεση σε υπαλλήλους εφαρμογής του νόμου.

Ειδικότερα, κατηγορείται ότι, ως μέλος παράνομης ένοπλης οργάνωσης, στην οποία συμμετείχε από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2009, επιτέθηκε με αυτόματο πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδα, σε οχήματα με επιβαίνοντες αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε και να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί, σε περιοχή της Ρωσίας.

Ο ανωτέρω από το έτος 2012 διέμενε στην Τουρκία, ενώ συνελήφθη με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου, με σκοπό την έκδοσή του στις Ρωσικές Αρχές».

Τα σχόλια είναι κλειστά.