Ειδησεογραφικό site

Η Αθήνα πάλι «πνίγηκε» στην αιθαλομίχλη – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα – Τι πρέπει να προσέχουν οι ευπαθείς ομάδες

24

Αποπνικτική ήταν για ακόμη μία νύχτα η ατμόσφαιρα στην Αττική. Παρά τις συστάσεις, οι Αθηναίοι άναψαν και χθες τα τζάκια τους με αποτέλεσμα όποιος βγαίνει έξω να μπορεί με δυσκολία να αναπνεύσει.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους το υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος συνέστησαν τον κατά το δυνατόν περιορισμό της άσκοπης χρήσης τζακιών με δεδομένο το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες δεν είναι χαμηλές.

Από την άλλη, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, έως και 24 Δεκεμβρίου ευνοείτο η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Πάραυτα, αν και τα υπουργεία Υγείας και ΥΠΕΚΑ ζήτησαν από τους πολίτες να μην ανάψουν τα τζάκια ώστε να συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων, για ακόμη μία φορά οι Αθηναίοι δεν υπάκουσαν.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, ιδιαιτέρως προσεκτικοί θα πρέπει να είναι ειδικά οι χρονίως πάσχοντες.

Σύμφωνα με παλαιότερη σύσταση του υπουργείου Υγείας, άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου τους, ενώ για τους άνω των 65 ετών καλό είναι να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.