Ειδησεογραφικό site

«Η αγορά δεν θα ηρεμήσει την επόμενη ημέρα των εκλογών», λέει ο εμπορικός κόσμος

43

Έντονο προβληματισμό και απογοήτευση εκφράζει ο εμπορικός κόσμος ασκώντας σκληρή κριτική προς τους υποψηφίους των κομμάτων τονίζοντας ότι οι πολιτικές δηλώσεις των υποψηφίων ξεπέρασαν «κάθε όριο πολιτικής ανεπάρκειας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου».

Τονίζουν δε ότι οι εκλογές δεν δημιουργούν προσδοκίες για το μέλλον της αγοράς, ενώ την επόμενη ημέρα των εκλογών δύσκολα θα αποκατασταθεί η ηρεμία στην αγορά, ενώ προειδοποιούν ότι μέχρι τη λήξη της όποιας πιθανής τεχνικής παράτασης του ελληνικού προγράμματος θα εξακολουθεί να συντηρείται η αβεβαιότητα και να αυξάνεται η ανησυχία.

«Η έντονη ανησυχία για τη κατάληξη της ελληνικής οικονομίας είναι ο λόγος που αυτές οι εκλογές δεν μας δημιουργούν προσδοκίες για το μέλλον της αγοράς, ούτε ελπίδες για τη βελτίωση της καθημερινότητας μας. Δύσκολα, λοιπόν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, την επόμενη ημέρα θα αποκατασταθεί η ηρεμία στην αγορά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνουν ότι ο επιχειρηματικός κόσμος ακούει τα προεκλογικά «σημεία και τέρατα» με ειρωνική δυσπιστία και τιμωρητική διάθεση και προσθέτουν ότι «οι υποσχέσεις, οι παροχές, οι ελαφρύνσεις, οι απαλλαγές και οι υπερβολές χωρίς τεκμηρίωση, όχι μόνο δεν γίνονται εύκολα πιστευτές, αλλά αντιθέτως φοβίζουν τους σοβαρούς ανθρώπους και τους νηφάλια σκεπτόμενους ψηφοφόρους, που σέβονται τους κόπους τους και ανησυχούν για το μέλλον των οικογενειών τους».

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, «η πολιτική ασάφεια δημιουργεί δικαιολογημένα, φοβίες στους μικρομεσαίους με αποτέλεσμα να έχει οδηγήσει την αγορά σε «αδράνεια» πράξεων και σκέψεων. Ξεκάθαρες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί, παρά μόνο από λίγους σοβαρούς και συνεπείς πολιτικούς, με αποτέλεσμα η μεγάλη αλήθεια για την επόμενη ημέρα των εκλογών να μην έχει γίνει απόλυτα κατανοητή και να κρατά τους ανθρώπους της αγοράς σε αγωνία και ανασφάλεια. Οι παραγωγικοί φορείς της πραγματικής οικονομίας, έχοντας θορυβηθεί από την ανευθυνότητα της πολυφωνίας των κομμάτων, ζήτησαν καθαρά λόγια και σαφείς θέσεις, από τους αρχηγούς των κομμάτων, χωρίς όμως ικανοποιητική ανταπόκριση. Ο Πρωθυπουργός, μπορεί να απευθύνθηκε δύο φορές στον επιχειρηματικό κόσμο, δίνοντας κάποιες απαντήσεις στις ανησυχίες μας, αλλά για να είμαι ειλικρινής, περιμέναμε καλύτερες τοποθετήσεις από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, στα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν τους μικρομεσαίους φορολογούμενους».

«Μακάρι, βεβαίως, οι πολιτικοί του τόπου μας να μας εκπλήξουν ευχάριστα και να επιλέξουν πολιτική συναίνεση και εθνική συνεννόηση, ώστε τελικά όλα να εξελιχθούν θετικά για τον λαό και την πατρίδα μας. Μακάρι να υπάρχει ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο που θα γίνει αποδεκτό από τους δανειστές μας, θα μας βγάλει ομαλά από το μνημόνιο και θα μας απαλλάξει από τα μέτρα λιτότητας, πάντα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Μακάρι να επωφεληθεί η οικονομία μας των θετικών αλλαγών, που συντελούνται στην Ευρωζώνη, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ε.Κ.Τ. Άλλωστε λέγεται ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Εμείς πάντως οι μικρομεσαίοι της αγοράς που είμαστε το μεγαλύτερο κομμάτι της μεσαίας τάξης, όσο ζούμε σε αυτή τη χώρα, όχι μόνο θα ελπίζουμε, αλλά θα παλεύουμε καθημερινά για μια καλύτερη Ελλάδα, που αξίζουμε και δικαιούμαστε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.