Ειδησεογραφικό site

ΗΠΑ: Πολύ σημαντικό η Ελλάδα να συνεργαστεί με Ε.Ε. και ΔΝΤ

28

«Πιστεύουμε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ζητήθηκε από τον αξιωματούχο να τοποθετηθεί σχετικά με τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος προ ημερών, αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα, είπε μεταξύ άλλων, ότι κανείς δεν πρέπει να συμπιέζει χώρες που είναι στο μέσο μεγάλης ύφεσης.

Μάλιστα ζητήθηκε από τον αξιωματούχο να απαντήσει για το εάν ο  αντιπρόεδρος Μπάιντεν θα περάσει το ίδιο μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε υποστηρίξει την Ευρώπη, καθώς έχει κινηθεί για να ενισχύσει την οικονομία της και να ενισχύσει την ανάκαμψή της. Πιστεύουμε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το ΔΝΤ. Τους έχουμε συμβουλεύσει να το πράξουν και είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται τώρα είναι (για να επιτευχθεί) κάποια συνεργασία για αμοιβαία κατανόηση. Υποστηρίζουμε μία ισχυρή Ευρώπη, με ένα ισχυρό ευρώ και την ακεραιότητα της Ευρωζώνης. Αυτό όσον αφορά την Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι το ελληνικό ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στις συναντήσεις που θα έχει ο κ. Μπάιντεν με τις ηγεσίες των Βρυξελλών και της Γερμανίας, καθώς και στη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με την Γερμανίδα καγκελάριο, ‘Ανγκελα Μέρκελ, στο Λευκό Οίκο, την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.