Ειδησεογραφικό site

ΗΠΑ: Μωρό γεννήθηκε χωρίς μάτια!

121

Οι γονείς του μικρού Ρίτσι Λόπεζ, από την Αριζόνα των ΗΠΑ, θεώρησαν ότι το παιδί τους δεν άνοιξε τα μάτια του μόλις γεννήθηκε, επειδή το πρόσωπό του ήταν πρησμένο, το ίδιο νόμισαν αρχικά και οι γιατροί.

Όμως, όταν 13 μέρες μετά την γέννησή του, ο μικρός Ρίτσι υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία, οι επιστήμονες είδαν ότι ο Ρίτσι γεννήθηκε χωρίς μάτια, αφού μέσα στην μήτρα της μητέρας του, ανέπτυξε μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται ανοφθαλμία.

Η μητέρα του βρέφους, που τώρα είναι τριών μηνών, δήλωσε ότι είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη και ποτέ δεν φανταζόταν ότι το μωρό της θα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Η Κέλλυ Λόπεζ άρχισε να ανησυχεί δύο εβδομάδες μετά την γέννηση του γιου της, όταν είδε  πως ο Ρίτσι δεν ανοίγει τα μάτια του.

Η ίδια υποστήριξε ότι τόσο εκείνη, όσο και ο σύζυγός της, δεν απελπίζονται και τρέφουν ελπίδες ότι κάποια μέρα το παιδί τους θα μπορέσει να δει χάρη στην πρόοδο της επιστήμης, που είτε θα καταφέρει να δημιουργήσει τεχνητά μάτια, είτε οι γιατροί θα μπορούσαν να κάνουν μεταμόσχευση ματιών στον μικρό Ρίτσι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.