Ειδησεογραφικό site

Ηλ. Λιβάνης:Φίλος μου ο ΓΑΠ αλλά διαφοροποιήθηκα μετά το μνημόνιο

78

Την οικογενειακή όπως είπε σχέση του με τον Γιώργο Παπανδρέου και την επιλογή του να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε σε συνέντευξή του στον Βήμα Fm ο Ηλίας Λιβάνης, γιος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Λιβάνη.

Το γεγονός ότι διαφοροποιήθηκε από την πολιτική του Γ. Παπανδρέου μετά την σύναψη του μνημονίου παρά το γεγονός ότι συντηρούσε στενές οικογενειακές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό, εξέφρασε ο σε συνέντευξή του στον Βήμα Fm ο Ηλίας Λιβάνης, γιος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Λιβάνη.

Πιο συγκεκριμένα ο Ηλ. Λιβάνης τόνισε ότι “από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου είναι προσωπικός φίλος, λόγω της οικογενειακής πορείας που έχουμε και ο Αντώνης Λιβάνης και εγώ προσωπικά, από τη στιγμή που υπέγραψε αυτό που λέγεται Μνημόνιο το 2010, από την πρώτη στιγμή διαφοροποιήθηκα, επειδή θεώρησα ότι είναι μια κίνηση καταστροφής της χώρας μας.”

«Πάνω απ’ όλα βάζω την πατρίδα και μετά τα κόμματα και έτσι αποφάσισα ότι αυτό το πράγμα πρέπει να χτυπηθεί και το έκανα με όλες μου τις δυνάμεις. Από τη στιγμή που υπογράφηκε το Μνημόνιο, από το 2010 και εντεύθεν, θα πρέπει να γίνει τώρα για τη χώρα προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης και καλυτέρευσης των συνθηκών. Δεν είναι θέμα εάν θα είμαστε ή όχι στο Μνημόνιο, αλλά να καλυτερεύσει η ζωή των ανθρώπων, πάση θυσία”τόνισε χαρακτηριστικά.

Βασική προϋπόθεση, για τον Ηλ. Λιβάνη είναι “να σταματήσει εδώ η κατρακύλα”.

“Εγώ τουλάχιστον στο επιχειρείν, όπου ζω τα τελευταία 35 χρόνια, το έχω βιώσει όσο δεν πάει άλλο. Πώς θα εξελιχθεί, πώς θα κουβεντιάσουμε και πώς θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, θα φανεί στην πορεία. Όταν θα εκλεγεί μια κυβέρνηση λαοπρόβλητη και αυτοδύναμη, με μεγάλη στήριξη του λαού, τότε μπορεί οποιαδήποτε διαπραγμάτευση να γίνει με άλλους όρους, με άλλες ιστορικές ευθύνες και με άλλες δυνατότητες”, κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.