Ειδησεογραφικό site

Ζοφερό το μέλλον της Ελλάδας – Χρεοκοπία και Grexit «βλέπει» το Forbes!

39

Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό για την Ελλάδα σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Forbes, Tim Worstall, ο οποίος εκτιμά ότι η πιθανότητα να μην βρεθεί τελικά λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας παραμένει μεγάλη.

Στο άρθρο του στο οικονομικό περιοδικό ο Worstall επισημαίνει ότι βρίσκονται εν εξελίξει δύο κρίσιμες διεργασίες, που ενδέχεται τελικά να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Η πρώτη είναι πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει αρχίσει πλέον να λειτουργεί με βάση τον επίσημο κανονισμό του, πράγμα που θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και καιρό, σύμφωνα με τον αρθρογράφο.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρηματοδοτεί πλέον συμφωνίες που δεν είναι βιώσιμες, όπως έκανε με το τελευταίο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας.

Ο δεύτερος λόγος που μπορεί να οδηγήσει σε Grexit είναι η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους δύο μήνες, μετά από την επιβολή των capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, αυτή η επιδείνωση σημαίνει ότι το ποσό για την αναγκαία ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας – που σύμφωνα με την έκθεση του ινστιτούτου NIESR, ανέρχεται σε σχεδόν 100 δισεκατομμύρια ευρώ – είναι υπερβολικά μεγάλο για να γίνει τελικά αποδεκτό από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Όπως καταλήγει το δημοσίευμα, η εξεύρεση λύσης δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, εκτός εάν η Ελλάδα επιλέξει να κάνει αυτό που έπρεπε να είχε κάνει 5 χρόνια πριν, δηλαδή να χρεοκοπήσει και να φύγει από το ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.