Ειδησεογραφικό site

Ζημιές σε 11 κτήρια άφησαν τα 4,8 Ρίχτερ στο Αίγιο

30

Συνεχίζονται οι έλεγχοι κτηρίων τόσο στην πόλη του Αιγίου όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές από τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 7.15 χθες το απόγευμα με επίκεντρο τον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αιγίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί ζημιές σε 11 κτίρια, οι οποίες εστιάζονται στην τοιχοποιία και όχι στον φέροντα οργανισμό. Ανάλογες ζημιές έχουν επίσης καταγραφεί σε δύο βιομηχανίες και στο εργοστάσιο της ΕΒΟ.  Όπως πρόσθεσε, δεν έχει καταγραφεί καμία ζημιά, τόσο στα δίκτυα υποδομής, όσο και στον βιολογικό καθαρισμό.

Ακόμη, ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι από νωρίς σήμερα το πρωί έξι κλιμάκια μηχανικών ελέγχουν σχολεία, παιδικούς σταθμούς και όλα τα δημόσια κτήρια, ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή μέχρι την Δεύτερα το πρωί.  Παράλληλα, τόνισε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές ζημιές και η πόλη έχει ξαναβρεί πλήρως τους κανονικούς ρυθμούς της ύστερα την αναστάτωση που προκλήθηκε, αμέσως μετά την σεισμική δόνηση.

Ωστόσο, στο τηλεφωνικό κέντρο που έχει θέσει σε λειτουργία ο δήμος για την αναφορά ζημιών έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερα από 100 αιτήματα, για την διενέργεια ελέγχων σε κτήρια.  Όσον αφορά την εξέλιξη του φαινομένου, ο Θανάσης Παναγόπουλος υπογράμμισε πως όπως τον ενημέρωσε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται μέχρι τώρα ομαλά.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, δήλωσε, ότι κλιμάκια μηχανικών βρίσκονται στο Αίγιο και πραγματοποιούν ελέγχους μαζί με τους μηχανικούς του δήμου. Από την μέχρι τώρα ενημέρωση, οι ζημιές έχουν προκληθεί σε εσωτερικές τοιχοποιίες κτιρίων, οι οποίες δεν απειλούν την στατικότητά τους.

aigio-foto-seismos-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.