Ειδησεογραφικό site

Ε.Ε.: Εγκρίθηκε η οικονομική ενίσχυση για τους πρώην εργαζόμενους της «Φωκάς»

47

Εγκρίθηκε η χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψος 6,44 εκατ. ευρώ στους απολυμένους της αλυσίδας καταστημάτων «Φωκάς» από το Ευρωκοινοβούλιο.

Ειδικότερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την χορήγηση οικονομικής βοήθειας, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής, στους 600 απολυμένους της αλυσίδας καταστημάτων «Οδυσσεύς Φωκάς», με 610 ψήφους υπέρ, 77 κατά και 13 αποχές.

Μέσω αυτής της αίτησης της Ελλάδας για ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής (ΕΤΠ), οι πρώην εργαζόμενοι της «Οδυσσεύς Φωκάς» θα λάβουν βοήθεια ύψους 6,44 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να λάβουν εκ νέου εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση.

Συνολικά η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ψήφισε υπέρ του να δοθεί οικονομική βοήθεια, συνολικού ύψους 35,5 εκατομμύρια ευρώ, σε 6.000 απολυμένους σε Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία και Ελλάδα.

Απ’ αυτά, 25 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τους 3.886 απολυμένους της Air France (το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ από το ΕΤΠ), 1,89 εκατ. για τους 608 πρώην εργαζομένους της Whirlpool Europe S.r.l και των τοπικών προμηθευτών της στην επαρχία Τρέντο της Ιταλίας και 1,26 εκατ. ευρώ για τους 777 απολυμένους του εργοστασίου Tychy της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat στα νότια της Πολωνίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.