Ειδησεογραφικό site

«Εφυγε» ο Αρης Σταθάκης-Αντ. Σαμαράς: Βαθειά η θλίψη για το θάνατο του

41

Σε ηλικία 71 ετών απεβίωσε ο δημοσιογράφος και πρώην Βουλευτής, Αρης Σταθάκης, ο οποίος μαχόταν αξιοπρεπώς, επί χρόνια, με προβλήματα υγείας.

Ο Άρης Σταθάκης γεννήθηκε στον Ασωπό Λακωνίας στις 25 Μαρτίου 1943. Ηταν έγγαμος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική.

Εξελέγη Βουλευτής της Β΄Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 και του 2007.

Διατέλεσε αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων 1999 & 2003, εκπρόσωπος Τύπου Δήμου Αθηναίων 2001-2003, πρόεδρος του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων από το 2000, πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ελέγχου στάθμευσης από το 2003, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας από το 1996, πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτων, αντιπρόεδρος 1990-1992, γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτων 1975-1977/1980-1984, οδηγός αγώνων αυτοκινήτων 1968-1984.

Είχε συνεργαστεί με την εφημερίδα «Απογευματινή», τα περιοδικά «Πίστες και Δρόμοι», «Auto-Εξπρές», «4 Τροχοί», «Car & Driver», κλπ. Επίσης, συνεργάστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές με την «ΕΤ-1» και τον «Αντέννα» και σε ραδιοφωνικές εκπομπές ως ανταποκριτής της ολλανδικής ραδιοφωνίας NOS, με την ΕΤ-1 και τον ΑNTENNA.

Το 1992 πήρε το βραβείο Δημοσιογραφίας «για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, με το σκεπτικό ότι «έμαθε τους Έλληνες να φορούν ζώνες ασφαλείας και κράνη».

Αντ. Σαμαράς: Βαθειά η θλίψη για το θάνατο του Άρη Σταθάκη

Τη βαθειά του θλίψη και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άρη Σταθάκη εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως εκτός από πρώην βουλευτή της ΝΔ, υπήρξε και προσωπικός του φίλος.

«Η πορεία που είχε στο δημόσιο βίο της Πατρίδας μας ως δημοσιογράφος του ειδικού τύπου, αντιδήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί παράδειγμα προσφοράς, ήθους και αξιοπρέπειας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ευ. Μεϊμαράκης: Ήθος, μαχητικότητα και δυναμισμός χαρακτήριζαν τον Αρη Σταθάκη

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή Άρη Σταθάκη εξέδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο που ξεχώριζε για τη δύναμη αλλά και τη συνείδησή του.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει χαρακτηριστικά ότι «με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και φίλου μου, Άρη Σταθάκη.

Εκείνο που τον χαρακτήριζε ήταν το ήθος, η μαχητικότητα και ο δυναμισμός του για τις ιδέες και τις απόψεις του, τις οποίες υπηρέτησε με πίστη και αποφασιστικότητα. Δημοσιογράφος, πολιτικός, ξεχώρισε και διακρίθηκε για την επαγγελματική του συνείδηση και την κοινωνική του προσφορά ιδιαίτερα στα ζητήματα που αφορούσαν στην ασφάλεια και στην προστασία των πολιτών.

Θα τον θυμόμαστε όλοι. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικά, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.