Ειδησεογραφικό site

Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση

55

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας σε εκπροσώπους ελληνικών ομογενειακών οργανώσεων στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, ζητώντας παράλληλα τη στήριξή τους στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, οι επενδύσεις είναι αυτές που θα δώσουν δουλειά και θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ξεπεράσει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και ότι «η κρίση μας έκανε πολύ πιο ώριμους». «Δυο ενδογενείς πόρους ανάπτυξης έχουμε: τους ανθρώπους μας και τη γη μας. Από εκεί ξεκινούν όλα. (…) Και δεν χρειάζεται να έχω άλλο παράδειγμα εκτός από εσάς για το τι σημαίνει ελληνικό πνευματικό κεφάλαιο», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι ο ελληνισμός της διασποράς φροντίζει ώστε να ανατρέπονται άδικα και ατεκμηρίωτα στερεότυπα σε βάρος της Ελλάδας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε την ανάγκη να μην επαναλαμβάνονται οι εσωτερικές πολιτικές αντιθέσεις στην Ελλάδα, καθώς όπως σημείωσε, ο ελληνισμός πρέπει να είναι αρραγής και ενωμένος.

Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού. «Τώρα η Ελλάδα είναι έτοιμη να βγει από την κρίση και το Μνημόνιο, να αλλάξει κεφάλαιο, να ξαναγυρίσει στην κατάσταση της ισότιμης, αυτοδύναμης χώρας  – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ.  Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, διότι η επιλογή που κάναμε ήταν μια επιλογή δύσκολη, επώδυνη, με τεράστιο πολιτικό, κοινωνικό και συναισθηματικό κόστος.  Διαλέξαμε το δύσκολο δρόμο της παραμονής στην Ευρωζώνη, γιατί αυτός ήταν ασφαλέστερος για τη χώρα και αυτός που προσέφερε τελικά στους Έλληνες και τις Ελληνίδες τη δυνατότητα να ελπίζουν ξανά πως πάρα πολύ γρήγορα η Ελλάδα, όχι απλά και μόνο θα βρει την θέση που κατείχε, αλλά και μια πολύ πιο καλή, ανταγωνιστική θέση μέσα στην Ευρώπη», είπε.

Επανέλαβε τέλος ότι «δεν υπήρχε άλλη επιλογή» καθώς «όταν έχεις μπροστά σου το δίλημμα της ασύντακτης χρεωκοπίας της χώρας είσαι υποχρεωμένος να διαλέξεις τα δύσκολα αυτά μέτρα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.