Ειδησεογραφικό site

Ετσι, τιμωρείστε αυτούς που πληρώνουν

50

Του Τάκη Τρακουσέλλη

Για ακόμα μία φορά, ακόμα μία Κυβέρνηση τιμωρεί αυτούς που δηλώνουν τα εισοδήματά τους, αλλά και τους συνεπείς με τα ταμεία της εφορίας.
Τιμωρεί όσους έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και να είναι ενήμεροι φορολογικά, αλλάζοντας τη ρύθμιση των 100 δόσεων και βάζοντας τοκογλυφικά επιτόκια.

Ούτε στα δικτατορικά καθεστώτα δεν έχει αλλάξει χωρίς την κοινή συναίνεση και των δύο, μία οικονομική σύμβαση ή αν θέλετε μία συμφωνία, όταν αυτή είναι σε ισχύ και βέβαια εξυπηρετείτε. Μιλάμε για την πιο ακραία μορφή εξαπάτησης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, που έχει γίνει ποτέ στην σύγχρονη οικονομική ιστορία της Ευρώπης. Και η Ελληνική Κυβέρνηση τι κάνει επ’ αυτού; Κρύβεται πίσω από τους δανειστές προσπαθώντας να έχει όσο το δυνατόν μικρότερη κατακραυγή.

Από την άλλη, η Κυβέρνηση σπεύδει να τιμωρήσει και αυτούς που πληρώνουν, οι οποίοι πασχίζουν να είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις, που χρόνο με το χρόνο διαρκώς αυξάνονται, με τις νέες συμφωνίες που υπογράφονται.

Ετσι, και αυτή η Ελληνική Κυβέρνηση, αντί να κυνηγήσει τους σχεδόν 800.000 κατόχους οχημάτων που κινούνται στους δρόμους και δεν έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας, τιμωρεί αυτούς που πληρώνουν αυξάνοντάς τα. Αλήθεια τι θα σκεφτεί ο κάτοχος ΙΧ, που θα δει τις επόμενες ημέρες τα αυξημένα τέλη του κου Τσακαλώτου, γνωρίζοντας κάμποσους από τον κύκλο του, οι οποίοι δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους;
Μήπως, Κύριοι του Υπουργείου Οικονομικών, θα σκεφτεί και αυτός να μην πληρώσει;

Είναι δεδομένο πως η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί καιρό τώρα. Είναι βέβαιο λοιπόν πως η επικείμενη αύξηση των τελών κυκλοφορίας θα απογειώσει τον αριθμό αυτών που δεν πληρώνουν, αλλά και αυτών που θέλοντας να είναι νόμιμοι, θα καταθέσουν τις πινακίδες τους. Ετσι, θα υπάρξουν νέες τρύπες στα προαπαιτούμενα, τις οποίες θα κληθεί η Κυβέρνηση να κλείσει με νέα μέτρα.

Και ο φαύλος κύκλος θα συνεχιστεί…

Αναδημοσίευση από protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.