Ειδησεογραφικό site

Ερντογάν: Η βία κατά των γυναικών είναι η «χαίνουσα πληγή» της χώρας

138

Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε σήμερα τη βία σε βάρος των γυναικών ως την «ανοιχτή πληγή» της χώρας του, μετά τη δολοφονία μιας νεαρής φοιτήτριας που προσπάθησε να αντισταθεί στον βιαστή της.

Παρά την αύξηση των περιστατικών βίας σε βάρος των γυναικών πέρσι, η ιδιαίτερα βάναυση επίθεση εναντίον της Εζγκετσάν Ασλάν, της 20χρονης φοιτήτριας, έχει εξοργίσει την τουρκική κοινή γνώμη και έχει καταδικαστεί από όλο το πολιτικό φάσμα.

kat1

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, την περασμένη Τετάρτη η Εζγκετσάν επέστρεφε στο σπίτι της με ένα μικρό λεωφορείο, στην πόλη Μερσίνα όταν ένας άνδρας προσπάθησε να την βιάσει. Εκείνη αμύνθηκε και τον ψέκασε με σπρέι πιπεριού οπότε ο δράστης την μαχαίρωσε και την χτύπησε μέχρι θανάτου με σιδηρολοστό. Κατόπιν, με τη συνεργασία του πατέρα του και ενός φίλου του, έκαψε το πτώμα και το πέταξε σε ένα ποτάμι.

Ο 26χρονος και οι συνεργοί του συνελήφθησαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ. Οι εισαγγελικές αρχές και η αστυνομία δεν έχουν δώσει κανένα άλλο στοιχείο για την υπόθεση.

kat

Ο πρόεδρος Ερντογάν και η σύζυγός του τηλεφώνησαν στην οικογένεια της Ασλάν το Σάββατο, την ημέρα της κηδείας της, ενώ οι δύο κόρες του επισκέφθηκαν το σπίτι της οικογένειας. «Θα παρακολουθώ προσωπικά την υπόθεση ώστε να τιμωρηθούν με τη βαρύτερη ποινή. Παρακολουθώ ήδη την υπόθεση. Η βία εναντίον των γυναικών είναι η χαίνουσα πληγή της χώρας μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σήμερα στην Άγκυρα.

Η οργάνωση Bianet που παρακολουθεί την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία ανέφερε ότι το2014 δολοφονήθηκαν στη χώρα 281 γυναίκες, αριθμός αυξημένος κατά 31% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Μάλιστα, το 9% των θυμάτων είχαν ζητήσει την προστασία των αρχών.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.