Ειδησεογραφικό site

Εριστικός διάλογος Λαφαζάνη – Παυλόπουλου – Με βολές επέστρεψε την διερευνητική εντολή ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας

75

 

Έναν έντονο διάλογο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όταν ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραδώσει στον Προκόπη Παυλόπουλο την διερευνητική εντολή που έλαβε την Δευτέρα.


Διαβάστε το διάλογο του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Προκόπη Παυλόπουλο:

Λαφαζάνης: Ηρθα να παραδώσω την εντολή. Αξιοποιήθηκε. Μπορεί να μην έβγαλε κυβέρνηση, είδαμε όμως τους εκπροσωπους σχεδόν όλης της ελληνικής κοινωνίας
Πάνω απ’ όλα είναι το Σύνταγμα και ο ελληνικός λαός
Δεν είναι οι αρχηγοί ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάνω από το Σύνταγμα. Νομίζω ότι σ’ αυτή τη βάση πρέπει να υπάρξει ευρεία συνενόηση ώστε να πάμε σε εκλογές και να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός τηρώντας το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος

Παυλόπουλος: Ουδείς πολιτειακός παράγοντας είναι υπεράνω του Συντάγματος. Όλοι κρινόμαστε από την ιστορία βάση του Συντάγματος. Το Σύνταγμα εφαρμόζεται κατά το γράμμα και το πνεύμα. Να είστε βέβαιος ότι θα τηρήσω στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος.

Του είπε ότι θα επικοινωνήσουμε και αργότερα μαζί.

Ανεξάρτητα από τη διαδικασία, οι εκλογές εφόσον φτάσουμε να διεξαχθούν σε ένα κλίμα όπως ταιριάζει στον πολιτικό πολιτισμό.

Λαφαζάνης: Οι μεγαλύτερες αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές εκτροπές γίνονται στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος. Δεν ξέρω να γράφει το Σύνταγμα για τλεφωνικές επικοινωνίες, λέει για φυσική συνάντηση των πολιτειακών παραγόντων. Αν αποκαταστήσουμε αυτό με τηλεφωνικές συνομιλίες θα κάνουμε λάθος.

Παυλόπουλος: Να είστε βέβαιος ότι τηρείται το Σύνταγμα. Σας ευχαριστώ πολύ

Λαφαζάνης (χαμογελώντας): Να το δούμε

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.