Ειδησεογραφικό site

Ερευνα στην έδρα της HSBC Private Bank για ξέπλυμα χρήματος

31

Έρευνες διεξάγονται από το πρωί στην έδρα της HSBC Private Bank στη Γενεύη στο πλαίσιο ποινικής έρευνας κατά της τράπεζας για διακεκριμένο ξέπλυμα χρήματος, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία του καντονίου.

«Η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι έπειτα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις, τις σχετικές με την HSBC Private Bank (Ελβετία), άρχισε έρευνα κατά της τράπεζας και κατ΄αγνώστων»για διακεκριμένο ξέπλυμα χρήματος, αναφέρεται στην ανακοίνωση της γενικής εισαγγελίας.

Η έρευνα διεξάγεται στην έδρα της τράπεζας υπό τον γενικό εισαγγελέα του καντονίου Ολιβιέ Ζορνό και τον πρώτο εισαγγελέα Ιβ Μπερτοσά.

Η έρευνα άρχισε κατά της ίδιας της τράπεζας. Ωστόσο, «ανάλογα με την εξέλιξή της» η έρευνα μπορεί να επεκταθεί σε φυσικά πρόσωπα, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι διέπραξαν ξέπλυμα χρήματος» ή συμμετείχαν σε αυτό.

Η τράπεζα HSBC Private Bank (Ελβετία) βρίσκεται στο επίκεντρο τεράστιου σκανδάλου φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος, που αποκαλύφθηκε από την επιχείρηση SwissLeaks στις 9 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το SwissLeaks, δισεκατομμύρια δολάρια πέρασαν από την τράπεζα αυτή, με σκοπό τη φοροδιαφυγή ή για να ξεπλυθούν μέσω εικονικών εταιρειών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.