Ειδησεογραφικό site

Εργολάβος έλαβε 24.600 ευρώ για να καθαρίσει 11 μέρες το Νοσοκομείο Κέρκυρας!

69

Να «εκδιωχθούν άμεσα» οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) , καταγγέλλοντας «συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα για τους εργαζόμενους που απασχολούν» και κάνοντας λόγο για «αιμορραγία του δημόσιου χρήματος».

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ επικαλούμενη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου Κέρκυρας, η διοίκηση του ιδρύματος πληρώνει σε ιδιώτη εργολάβο για την καθαριότητα του Νοσοκομείου, 24.600 ευρώ για 11 ημέρες με απευθείας ανάθεση.

«Συνεχίζουν να απομυζούν τους εξανεμισμένους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, βγάζοντας τεράστια κέρδη, αφού προσφέρουν αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι «χορηγούν μισθούς πολύ κάτω των προβλεπόμενων από τους υφιστάμενους Νόμους και τις συλλογικές συμβάσεις και προσφέρουν ανασφάλιστη και μαύρη εργασία».

Οι εργολάβοι, συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ, έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους που απασχολούν (σχεδόν το 25% του συνόλου των εργαζομένων των Νοσοκομείων) πάνω από πέντε μήνες, «επικαλούμενοι τα οφειλόμενα από τα Νοσοκομεία, αν και έπρεπε να εξοφλούν από ιδία κεφάλαια».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, έχει ζητήσει επανειλημμένως από τους εκάστοτε υπουργούς Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να εκδιώξουν τους εργολάβους από τα νοσοκομεία, οι οποίοι ανέλαβαν το σύνολο σχεδόν των υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.