Ειδησεογραφικό site

«Επιχείρηση Ύδρα»: Δύτες θα «καθαρίσουν» το λιμάνι του νησιού από τόνους απορριμάτων

43

Λάστιχα φορτηγών, ποδήλατα, κάδοι απορριμμάτων, τραπέζια, άγκυρες μπλεγμένες με καρέκλες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Δεν πρόκειται για αντικείμενα στοιβαγμένα σε κάποια χωματερή, αλλά για άχρηστα πράγματα που βρίσκονται πεταγμένα εδώ και χρόνια στο βυθό της Ύδρας, τα οποία προκαλούν αλλοίωση του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η ομάδα εθελοντών δυτών Loutraki Divers προσκεκλημένη του δήμου Ύδρας θα καταδυθεί στο κεντρικό λιμάνι στις 8, 9 και 10 Μαΐου με στόχο τον πλήρη καθαρισμό του βυθού.

Στην εκδήλωση με την ονομασία Project Hydra, 8μελες κλιμάκιο των Loutraki Divers με πολυετή δραστηριότητα στους τομείς έρευνας & ανέλκυσης, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία από την ανέλκυση πλέον των 7 τόνων στερεών απορριμμάτων σε ανάλογα εγχειρήματα και με την χρήση κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού (μπαλονιών ανελκύσεως κτλ) θα επιδιώξει να απομακρύνει από τον βυθό, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο στερεών απορριμμάτων.

Στην εκδήλωση θα λάβει μέρος η HELMEPA (Ελληνική Ένωση Θαλασσίου Περιβάλλοντος), το Λιμεναρχείο Ύδρας και οι μαθητές των σχολείων  του νησιού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.