Ειδησεογραφικό site

Επιστροφή στα θρανία για τους αρχηγούς – Τα φροντιστήρια ενόψει του debate – Όλα έτοιμα για την επικοινωνιακή «μάχη»

40

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και στα στρατηγεία των κομμάτων οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

Οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν εντατικά «φροντιστήρια» προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για την τηλεοπτική τους αναμέτρηση.

Τα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων έχουν πάρει φωτιά
Με την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί σήμερα στο γραφείο του για να ξεκινήσει η προετοιμασία για τη συμμετοχή του στο ντιμπέιτ με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ήδη τα πρώτα σημειώματα έχουν ετοιμαστεί από μια «σφιχτή» ομάδα συνεργατών του, επικεφαλής της οποίας είναι ο εξ’ απορρήτων συνεργάτης του Νίκος Παππάς. Στο «φροντιστήριο» συμμετέχουν ακόμα ο Νίκος Φίλης και ο Άγγελος Τσέκερης.

Στη Συγγρού και στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας ρόλο «εκπαιδευτικών» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει αναλάβει η Πηνελόπη Γαβρά, ο Γιώργος Φλέσσας, ο Νίκος Καραχάλιος και ο Γιάννης Χατζής.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δέχεται τις συμβουλές του Κώστα Ήσυχου και του δημοσιογράφου Πέτρου Παπακωνσταντίνου.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη έχουν αναλάβει ο Δημήτρης Τσιόδρας, η Λίνα Παπαδάκη, η Αθηνά Δρέττα και ο Χάρης Θεοχάρης.

Στη Χαριλάου Τρικόπη και το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά έχει στο πλάι της με τον Μανώλη Όθωνα, τον Χρήστο Πρωτόπαπα, τον Νίκο Βοσδογάνη, αλλά και τον Κώστα Λαλιώτη.

Συνάντηση των δημοσιογράφων για να συμφωνηθεί η διαδικασία
Το μεσημέρι, στη 1 συναντήθηκαν οι έξι δημοσιογράφοι από τα ισάριθμα τηλεοπτικά κανάλια και ο συντονιστής Πάνος Χαρίτος προκειμένου να συμφωνηθεί η διαδικασία του ντιμπεϊτ – η σειρά με την οποία θα απευθύνουν τις ερωτήσεις, πώς θα κατανεμηθούν οι θεματικές κατηγορίες κ.λ.π.

 

Υπενθυμίζεται πως οι έξι δημοσιογράφοι επελέγησαν από τα ίδια τα κανάλια – με μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ –  είναι οι εξής:

Ολγα Τρέμη από το Mega
Μαρία Χούκλη από τον Ant1
Αντώνης Σρόιτερ από τον Alpha
Μάρα Ζαχαρέα από το Star
Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ
Μάκης Γιομπαζολιάς από το E TV
Πάνος Χαρίτος από την ΕΡΤ σε ρόλο συντονιστή

Σε ποια γραφεία θα προετοιμαστούν οι πολιτικοί
Σύμφωνα με το protothema ο Αλέξης Τσίπρας θα προετοιμαστεί στο γραφείο του Διονύση Τσακνή, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο γραφείο του Λάμπη Ταγματάρχη, ο Πάνος Καμμένος στο γραφείο του συμβούλου ενημέρωσης, η Φώφη Γεννηματά στο γραφείο του νομικού συμβούλου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο γραφείο των τεχνικών υπηρεσιών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο γραφείο διεύθυνσης ραδιοφώνου, ο Σταύρος Θεοδωράκης στο γραφείο του γενικού συντονιστή τηλεόρασης κι οι δημοσιογράφοι στο γραφείο του Κώστα Χαλβατζάκη.

Ετοιμο το σκηνικό στην ΕΡΤ
Το σκηνικό στο οποίο θα διεξαχθεί το ντιμπέητ των 7 πολιτικών αρχηγών έχει ολοκληρωθεί στην ΕΡΤ. Πρόκειται για ένα ειδικά κατασκευασμένο σκηνικό στο στούντιο 3 στον πρώτο όροφο του Ραδιομεγάρου από όπου κανονικά μεταδίδεται η «Αθλητική Κυριακή».

Οι θεματικές ενότητες του ντιμπέιτ
Η τηλεοπτική αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 9 το βράδυ, με τους επτά αρχηγούς (Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσουμπας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Φώφη Γεννηματά, Πάνος Καμμένος) να κάθονται στα ειδικά έδρανα με βάση τη σειρά εκλογής των κομμάτων τους.

Οπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στα κόμματα οι αρχηγοί θα μπορούν, για πρώτη φορά να υποβάλουν ερώτηση ο ένας στον άλλον, ενώ οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης στο ντιμπέητ θα είναι οι εξής:
1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική – προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – ‘Αμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε Αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.
Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30”. Η απάντηση θα διαρκεί έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15”και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”.
Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1, 5 λεπτό ανά γύρο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.